1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Koridorunun Kapandığı İddiası Doğru Değil!
Halep Koridorunun Kapandığı İddiası Doğru Değil!

Halep Koridorunun Kapandığı İddiası Doğru Değil!

Bazı internet sitelerinde yayınlanan Esed güçlerinin Halep’i tümüyle muhasara altına alacak şekilde 4 km’lik koridoru ele geçirdiği iddiası uydurma.

25 Kasım 2014 Salı 12:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Halep’in tümüyle Esed rejiminin kontrolü altına girebileceğine dair tartışmalar günlerdir belli çevrelerce manipülatif haberlerle gündemleştirilmekte. Rejimin bu savaşı kazandığı ve artık Esed rejimine karşı çıkmanın manasının kalmadığı ve Türkiye’nin oturup bu katil sürüsüyle anlaşması gerektiği tezini dillendirenlerin bu manipülasyonun arkasında olduğu anlaşılmakta. Bu çerçevede Cemal Maruf adlı lejyonerin binlerce askeriyle geri çekildiği gibi iddiaların da özellikle dillendirildiği görülmekte.

Halep’in nefes almasını sağlayan koridorun kapandığı iddiasının bugün bir kere daha gündemleşmesi dikkat çekiyor. Bazı internet sitelerinde yer verilen bu garip haberlerin içinde yine Cemal Maruf’a abartılı bir konum biçildiği görülmekte.

Oysa Handerat bölgesinde mücahitlerin geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu bölgede savaşın Allah’ın izniyle mücahitlerin lehine geliştiği gelen bilgiler arasında.

Öte yandan bu bölgede savaşan ve Halep’i koruyan güçlere bakıldığnda başta İslami Cephe, Ceyşul Mücahidin ve Cephet’ün-Nusra’nın etkin bir şekilde varlığı ortadayken, Cemal Maruf ve çetesinin öncesinde de hiçbir varlığının olmadığı ortada. Bu gerçeğe rağmen Cemal Maruf üzerinden mücahitlerle ilgili karalama içerikli haberler yapılmasının mahiyeti üzerinde bir kere daha düşünmek gerek. 

aleppos.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum