1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep İçin Ayaklanan Hama'daki Esirlere Tecavüz Şantajı
Halep İçin Ayaklanan Hama'daki Esirlere Tecavüz Şantajı

Halep İçin Ayaklanan Hama'daki Esirlere Tecavüz Şantajı

Halep'te yaşanan katliam nedeniyle Esed rejimi kontrolündeki Hama cezaevinde ayaklanan esirler, kadınlarına tecavüz edilmekle tehdit edildi.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 22:01A+A-

Esed rejimi kontrolünde bulunan Hama kentindeki cezaevinde, cezaevi şartlarını ve Halep'te yaşanan bombardımanı protesto etmek için ayaklanan Müslüman esirleri vazgeçirmek için çirkin bir yönteme başvuruldu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Esed rejiminin kontrolünde bulunan Hama kentindeki cezaevinde Müslüman esirler, cezaevi şartlarını ve Halep'te yaşanan bombardımanı protesto etmek amacıyla ayaklandı. Ayaklanmada cezaevinin kontrolünü ele geçiren Müslüman esirler, cezaevi müdürü ve gardiyanlardan bazılarını esir aldı.

Yapılan müzakerelere rağmen direnişlerinden vazgeçmeyen Müslüman esirlerin direnişini kırmak için cezaevi yönetimi çirkin bir yönteme başvurdu. Yönetim, hapishanede direnişe katılan esirlerin eşleri ve annelerini cezaevine getirerek gözleri önünde tecavüz etmekle tehdit etti.

Mahkûmların dışarıya gönderdikleri ses kaydında tüm Müslümanlar, yardıma çağrılırken cezaevi yönetiminin kendilerine, “Ya esirleri serbest bırakırsınız ya da annelerinize, hanımlarınıza ve kız kardeşlerinize tecavüz edeceğiz.” diyerek tehdit ettiği ifadeleri yer alıyor. Ses kayıtlarında ayrıca, “Kadınlarımızı evlerden getirip gözümüzün önünde tecavüz ediyor ve bizler bir şey yapamıyoruz.” diyerek Esed rejiminin işlediği bu iğrenç suçun tüm dünyaya duyurulması isteniyor.

Hama cezaevinde direnen Müslüman mahkûmların ailelerine yapılan çirkin saldırının doğru olduğunu belirten İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, tüm Müslümanlara çağrıda bulundu. Müslümanların yaşanan bu dramın durdurulması için duyarlı olması gerektiğini ifade eden Atila, Esed rejiminin bu çirkin fiilinden vazgeçmesi için dünya kamuoyunun harekete geçmesini beklediklerini söyledi.

(Osman Gülebak- İLKHA)

7e51472db7e042d683e8.jpg

8c7706af5cfadfdd2f57.jpg

8d8b884475472b2d1c02.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum