1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Şubat 2015 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Şubat 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Şubat 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Şubat 2015 tarihli 287. Sayısı çıktı. Dergide bu ay Charlie Hebdo vakası ve ilgili tartışmalar üzerine yazılar ağırlıkta.

31 Ocak 2015 Cumartesi 13:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, 287. Sayısında “Charlie Hebdo” vakasını merkeze alan bir kapakla okuyucularıyla buluştu.

“Sahibine Dönen Şiddet” başlıklı Gündem yazısında Charlie Hebdo olayına dair Batı’nın ve içimizdeki Batıcıların tutarsızlıklarına dikkat çekilirken konu iki ayrı yazıda detaylı bir şekilde irdeleniyor. Bahadır Kurbanoğlu, olayın arka planı ile birlikte yansımalarını da değerlendirerek; Hz. Peygamber’e ve İslami değerlere sahip çıkmanın önemine dikkat çekerken; Mustafa Yılmaz, Fransa özelinde Batı’nın sömürgeci tarihine ve “terörizm” kavramına odaklanıyor. David Hearst’tan yapılan çeviri de bu anlamda Batı’nın çelişkilerini gözler önüne seriyor.

Lokman Doğmuş, 4. Yıldönümüne giren Libya Devrimini yıpratmaya dönük saldırıları değerlendiriyor.

Rebecca Gordon çevirisinde CIA’nın işkence raporu ve rapor üzerinden sergilenen yanıltmalara dikkat çekiliyor. Bir diğer çeviri yazıda Rusya’da krizin Suriye politikasına nasıl yansıyacağı tartışılıyor.

Şefik Sevim, İslami şahsiyet ve kimlik eksenli yazısında şahitlik bağlamındaki sorumluluklarımıza işaret ediyor.

Mustafa Siel, insanın sorumluluklarını ele aldığı yazısında taşıyabileceğimiz yükü yüklenmekten kaçınmanın tehlikeleri kadar taşıyamayacağımız yükün altına girmenin tehlikelerini de ele alıyor.

Abdurrezak Dervişoğlu, ıslah öncüleri serisine Tunuslu âlim Muhammed Tahir Bin Âşûr ile devam ediyor ve Âşûr’un hayatının yanı sıra ıslah düşüncesi hakkında bilgiler paylaşıyor.

Osman Sevim, cezaevine dair değinilerle cezaevlerindeki hayat koşullarına dair gözlemlerini aktarıyor.

Cahide Nur Aslan, kaleme aldığı gezi yazısında bizleri Kudüs seyahatine çıkarırken işgal gerçeğini de gözler önüne seriyor.

Ali Ekber Konuk’un yeni kitap haberlerine devam ettiği dergide Bünyamin Doğruer ve Gülnur Aşcı Yetkin’in şiirlerine ve Ali Değirmenci’nin geçtiğimiz günlerde vefat eden Mahmut Arslan kardeşimiz için yazdığı denemeye yer veriliyor.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-subat-2015-sayi-287-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum