1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Aralık 2015 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Aralık 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Aralık 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, Aralık 2015 tarihli 297. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Rusya’nın Suriye müdahalesinin kapağa çıkarıldığı dergide sosyal medya üzerine bir dosyaya yer verilmiş.

05 Aralık 2015 Cumartesi 23:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Aralık 2015 tarihli 297. Sayısında kapağa Rusya’nın Suriye’deki katliamlarını taşıdı. Rusya’ya Afganistan hatırlatmasının yapıldığı dergide çeşitli konular analize tabi tutuluyor.

Suriye’de insanlığı katleden Rusya’nın müdahalesi Gündem’de değerlendirilirken düşürülen Rus uçağı sonrasının Türkiye’deki yansımalarına da mercek tutuluyor.

Haşim Ay, Rusya müdahalesinin ardından uzun süredir tartışılan Suriye’de Esed’li ya da Esed’siz geçiş sürecini genişçe analize tabi tutuyor; yanı sıra Güvenli Bölge tartışmalarına ve Eğit-Donat Projesinin evrildiği noktaya temas ediyor.

Musa Üzer, seçim sonuçları üzerinden bir toplum değerlendirmesi yapıyor.

Antalya’da yapılan G20 Zirvesi’ni değerlendiren Hamza Türkmen, küresel kuşatmayı aşmada bu zirvelerin bir imkan sunup sunamayacağını tartışıyor.

Dergide yayınlanan iki çeviri yazıda David Hearst, Rusya’nın Suriye müdahalesini analiz ederken; Arva İbrahim, Sisi yönetimindeki Mısır’ın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek Sisi sultasının geleceğini irdeliyor.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da Tahir Elçi’nin katledilmesi olayını ise Hasip Yokuş değerlendiriyor.

Sosyal medya üzerine bir dosyaya yer verilen dergide konuyla ilgili Osman Sevim, Güney Uzun, Hülya Şekerci, Murat Kayacan ve Mehmet Ali Kaçmaz sosyal medyanın imkanlarını ve açmazlarını değerlendiriyorlar.

Kamer Suresi tefsirine devam eden Mustafa Siel, gerçek azabın daimi cehennemde olacağı tespitiyle surenin tefsirini nihayete erdiriyor.

Mustafa Akman, bu kez İbn-i Arabî’nin iki eseri, el-Fütûhât-ı Mekkiyye ve Füsusu’l Hikem üzerinden İbn-i Arabî okumalarını sürdürüyor.

Günay Bulut, bunalımlı gençliği konu edindiği yazısında geleneksel ve modern aileler arasında gençliğin durumunu ve meslek-gelecek kaygısını ele alıyor.

Ali Emre, “Doğu’nun Divanında” başlıklı denemesiyle, Erdal Eker ve Ali Ekber Konuk ise kitap haberleriyle dergideki yerlerini alırlarken Bünyamin Doğruer, Furkan Kılıç ve Cafer Tayyar Soykök ise şiirleriyle katkıda bulunuyorlar.

İrtibat: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternetten Abone Olmak İçin Tıklayın >>


haksoz-degisi-297-aralik-2015.jpg


 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum