1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ağustos 2014 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Ağustos 2014 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ağustos 2014 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ağustos 2014 tarihli 281. Sayısı çıktı. İşgalci İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarına karşı ortaya konulan direniş kapağa taşınarak Hamas selamlandı.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 17:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Degisi, Ağustos 2014 tarihli 281. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı.  Gazze direnişinin kapaktan selamlandığı dergiye bu ay “Gazze Bir Kez Daha Öğretiyor: Direniş İradesi Kazanacak!” manşeti atıldı.

Siyonist İsrail’in saldırısının çeşitli açılardan değerlendirildiği yazılar hassaten Gazze direnişinin kazanımlarına dikkat çekiliyor. Gündem’de Hamas ve doğal olarak Gazze-Filistin halkının çelikten iradesinin ümmetin geleceği açısından önemine dikkat çekilirken Rıdvan Kaya ve Bahadır Kurbanoğlu, saldırıların arka planını, direnişin stratejisini ve işgal gerçeğini analiz ediyorlar. Hamza Türkmen ise Gazze direnişinden siyasi fıkhımız açısından çıkartılacak dersleri, Hamas’ın merhaleci ve kararlı çizgisini ve Gazze direnişinde Türkiye’nin rolü ile İran’ın değişen politikalarını nasıl anlamak gerektiğini değerlendiriyor. Konuyla ilgili son yazı ise Musa Üzer’den. Üzer, Gazze üzerinden yapılan vahdet çağrılarının “samimiyetini” sorguluyor. “Gazze ortak paydası” söyleminin neye hizmet ettiğini ortaya koyan Üzer, İran’ın Hamas hazımsızlığını da gözler önüne seriyor.

Murat Koç, son günlerde Suriye muhacirlere yönelik artan ırkçı şiddetin arka planını ve meseleye nasıl yaklaşmak gerektiğini irdelerken; Hasip Yokuş, Suriye Kürdistanından izlenimlerini paylaşıyor ve IŞİD sorununa dikkat çekiyor.

Libya üzerine çalışmalarıyla tanınan Lokman Doğmuş Libya’da General Hefter’in son darbe girişimini ayrıntılarıyla izah ediyor.

Dergide Selefilikle ilgili araştırma yazısı da dikkat çekiyor. Oktay Altın, son zamanların en çok merak edilen konularından birisini, Selefiliğin doğuşu ve tarihî gelişimini tahlil ediyor.

Bir diğer dikkat çeken çalışma vahiy merkezli okuma konulu makale. Haşim Ay’ın kaleme aldığı makalede İslami şahsiyetin inşasına okuma eyleminin değerine ışık tutuluyor.

Mustafa Siel, tefsir yazılarını Fecr Suresiyle devam ediyor ve hayata yanlış bakışın hem dünyevi  hem de uhrevi sonuçlarını ayetler ışığında değerlendiriyor. Aydın Ayar ise kıssalar üzerine kısa bir çalışma ile katkı sunuyor ve kıssaların mesajının önemine odaklanıyor. Fevzi Zülaloğlu da Müslüman gençlerin temel vasıflarını anlattığı yazısıyla dergideki yerini alıyor.

Dergide kültür-sanat, edebiyat içeriği de yoğun. Celal Kurşun, Bünyamin Doğruer ve Hikmet Kızıl Gazze ve Kudüs temalı şiirleriyle dikkat çekerken, Ali Değirmenci’nin denemesi direnen edebiyata yeni bir katkı niteliğinde. Ali Ekber Konuk ise dergi okuyucularını yeni çıkan kitaplardan haberdar etmeyi sürdürüyor.

Derginin arka kapağı ise 14 Ağustos 2013’te Rabiatül Adeviyye’de yaşanan katliama ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-agustos-2014-sayi-281-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum