1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Şeyh Said’i Kapağa Taşıdı!
Haksöz Dergisi Şeyh Said’i Kapağa Taşıdı!

Haksöz Dergisi Şeyh Said’i Kapağa Taşıdı!

Haksöz Dergisi, Haziran 2012 tarihli 255. Sayısında Şeyh Said’i kapağa taşıdı. Uludere ve Suriye de derginin öne çıkan gündemleri arasında.

01 Haziran 2012 Cuma 17:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” yayınladığı 255. Sayıda Haksöz, “Şehadetinin 87. Yıldönümünde Şeyh Said’i Rahmetle Anıyor; Laik-Ulusalcı Katilleri Lanetliyoruz!” manşetiyle çıktı.

Sistematik inkâr ya da ilhad kampanyasına karşı baş eğmeyen direniş erlerinden bir şehidi, Şeyh Said’in mücadelesini ve onun şahsında ümmet kimliğine karşı icra edilen zulmü etraflıca ele alan Hamza Türkmen ve Bahadır Kurbanoğlu imzalı iki yazıyla Haksöz, Şeyh Said kıyamıyla ilgili belge ve tartışmalara dikkat çekiyor.

Derginin Gündem yazısı Uludere konusuna ayrılmış. “Uludere Yarası Kanamaya Devam Ediyor!” başlıklı yazıda Hükümetin sorumsuzluktaki inatçılığı ve yanlış politikasının milliyetçilik değirmenine su taşıdığı ifade ediliyor. Konuya ayrıca ele alan Murat Koç da Hükümetin Uludere’de çözümsüzlüğü dayattığını ifade ederek “istismar meselesi”nin de bir adalet katline yol açtığını ifade ediyor.

Suriye’deki esaret günlerini Adem Özköse ile konuşan Gülşen Demirkol Özer’in röportajı Suriye’de yaşanan tabloyu gözler önüne seriyor.

Rıdvan Kaya, Mısır seçimlerini değerlendirirken M. Ali Aslan Filistinli esirlerin açlık grevi zaferini yorumluyor. Lokman Doğmuş ise yine Libya üzerine kaleme aldığı yazısında ülkede fıkhi açıdan yapılan seçim tartışmalarını analiz ediyor. Yvette Talhamy’den yapılan çeviride ise Suriye İhvanının inişli-çıkışlı tarihsel süreci ele alınıyor.

“Uluslararası Kafkasya Konferansı”nın Murat Özer tarafından değerlendirildiği dergide Mustazaf-Der’in kapatılması ilgili de bir habere yer verilmiş.

Şefik Sevim, sıkça tartışılan bir konuyu ele almış. “Müslümanlar ve Geç Kalmışlık Sendromu” başlıklı yazıda Kürt sorunu, işçilerin hakları ve kurumsallaşma gibi konularda Müslümanların süreç içindeki tavırları ele alınmış.

Ömer İslam, Kur’an’ı nüzul sırasına göre ama Siyer bilgisi ile birlikte okumanın teorik ve pratik faydalarını kaleme almış.

Ekrem Baytap, Âdem kıssası üzerinden “dil”in, insanı inşa edici misyonuna dikkat çekmiş.

Bünyamin Doğruer ve Mustafa Siel’in şiirlerine de yer verilen dergide cezaevinden gelen bir mektup da yayınlanmış. Derginin arka kapağı ise Mavi Marmara şehitlerimizle ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

 

İRTİBAT: 0212 524 10 28 / 534 58 08 [email protected]

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi_255_haziran2012_kapak_seyh-said_uludere_adem-ozkose.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum