1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Nisan 2015 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisi Nisan 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi Nisan 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, Nisan 2015 tarihli 289. Sayısıyla 25. Yılına girdi. 25. Yılın ilk sayısında Ortadoğu’yu saran mezhepçilik ateşinin fitilinin kim tarafından yakıldığı sorgulanıyor.

04 Nisan 2015 Cumartesi 16:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

1991’den bu yana “Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Nisan 2015 tarihli 289. Sayısıyla 25. Yılına girmiş oldu.

Ortadoğu’yu saran mezhepçilik ateşinin masaya yatırıldığı derginin manşetinde “Fitili Kim Yaktı?” sorusu öne çıkarılıyor. Gündem’de Yemen’de yaşananlar eksene alınarak Mezhepçi fanatizmin Yemen çelişkisi gözler önüne seriliyor ve İran darbesini görmezden gelip Suud müdahalesini kınamanın tutarsızlıklarına dikkat çekiliyor. Bu bağlamda Bahadır Kurbanoğlu da Yemen’de yaşananları arka planıyla birlikte değerlendiriyor ve işgalci-temerrüdcü ittifakın kirliliklerinin Yemen’deki karşılığını tahlil ediyor.

Murat Koç, Newroz ve Öcalan’ın mektubu ile PKK ve Erdoğan’dan sadır olan açıklamaları merkeze alarak çözüm sürecini ve geleceğini tartışıyor.

Hamza Türkmen, 100. Yılı dolayısıyla yoğun bir şekilde gündemleşen Çanakkale Savaşı üzerinden “Çanakkale ruhu”nun ümmetin diriltilmesi için mi yoksa Türklüğün yüceltilmesi için mi bir metafor olarak sunulduğunu sorguluyor.

Mustafa Durmuş, yerel ve küresel ekonomik analizlerine bu sayıda da devam ediyor ve “ekonomik durgunluk” ile “faiz” konusunu değerlendiriyor.

İhvan mensuplarından Rida Fehmi ile Kehriban Parspancı ve Münevver Sofuoğlu’nun yaptığı röportajda Mısır cuntasının estirdiği terörün yanı sıra İhvan’ın mücadelesini de okumak mümkün.

Alise Mofrej’in, Suriye’de Esed zindanlarında tanık olduğu işkencelere; Memun el-Abbasi’nin ise Yermük Kampında yaşanan kuşatmaya ilişkin yazıları Türkçe tercümeyle okurların ilgisine sunuluyor.

Rıdvan Kaya, sorumluluklarımızı ele alan yazısında işlerimizi en güzel şekilde yapmanın önemini pratik hayattan güncel örneklerle birlikte ele alıyor.

Günay Bulut, kadın-erkek ilişkilerinde ölçü ve mahremiyet konusunu kaleme aldığı yazısında Müslüman kadın ve erkekler arasındaki ilişkinin sınırlarını tartışıyor.

Mustafa Akman, İbn-i Arabi okumaları dizisine bu sayıda İbn-i Arabi’nin üslubunu ele alarak başlıyor. Bir dizi halinde devam edecek yazılarda kapsamlı bir İbn-i Arabi analizi yapılmış olacak.

Mustafa Siel, tefsir çalışmalarını bu sayıda İnşikak Suresi ile devam ettiriyor.

Ümit Kudbay’ın yeni kitaplardan haber verdiği dergide Gülnur Aşcı Yetkin, İlyas Sayım ve Bünyamin Doğruer’in şiirlerine yer veriliyor.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-289-nisan-2015-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum