1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hakaret Şiirine 'Sanat Özgürlüğü'
Hakaret Şiirine 'Sanat Özgürlüğü'

Hakaret Şiirine 'Sanat Özgürlüğü'

Almanya Başbakanı, komedyen Jan Boehmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hakaretlerle dolu şiir okumasını "sanatsal özgürlük" olarak değerlendirdi.

12 Nisan 2016 Salı 19:31A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisi hakkına hakaretlerle dolu bir şiir okuyan Alman komedyen hakkında soruşturma başlatılmasını değerlendirdi. Merkel, Türkiye ile mülteci ve göçmen krizine çözüm bulmak istediklerini ancak "sanatsal özgürlüğünün bu durumdan ayrı bir mesele olduğunu" söyledi. 

Almanya Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hakaretlerle dolu şiir okuyan komedyan Jan Boehmermann'ın Cumhurbaşkanı tarafından şikayet edilmesi konusunda sorulan soruya, "Dün vurguladığım gibi yeniden vurgulamak istiyorum, Anayasamızda çok temel özgürlüklerimiz var. Buna fikir, bilim ve sanat özgürlüğünü kapsayan 5. madde de dahildir." yanıtını verdi. 

Merkel, "Mülteci sorununa çözüm bulmak, Türkiye, Almanya ve Avrupa Birliği'nin yararınadır, sanat ve bu temel değerler aramızdaki her türlü siyasi tartışmadan ayrı, geçerliliğini koruyan değerlerdir" diye kdevam etti. 

Jan Böhmermann, Alman ZDF kanalı için hazırladığı bir mizah programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkler hakkında hakaret dolu ifadeler kullanmış, başta Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşının tepkisi üzerine program yayından çekilmişti.

Mainz Savcılığı, Alman ZDF televizyon kanalında hazırladığı mizah programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki yayınları nedeniyle Jan Böhmermann için soruşturma başlatmıştı. 

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT