1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hafızlık icazet törenine katılma suçu!
Hafızlık icazet törenine katılma suçu!

Hafızlık icazet törenine katılma suçu!

Başsavcı vekilinin hafızlık törenine katılması sol-Kemalistler tarafından hedef alındı!

29 Ekim 2022 Cumartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Demir, Ankara'da yapılan hafızlık icazet törenine katıldı. Bir başsavcının hafızlarla bir araya gelmesi tahmin edildiği üzere bazı kesimleri öfkelendirdi!

CHP’nin “muhafazakar açılımı” teoride büyük vaatler sunarken uygulamada sol-Kemalist çevreler düşmanca tavır almaktan zerre geri durmuyorlar. Cumhuriyet gazetesi Halil Demir’in hafızlık icazet törenine katılmasını hedef alırken Yurtsever Hukukçular adlı gruptan Mustafa Mert Doğan ile meseleyi konuşmuş.

Doğan "laikliği savunmadan bu rezilliği ortadan kaldıramazsınız" sözleriyle itiraz edenler başsavcıya şu soruyu yöneltiyor:

 "Başsavcı vekiline sormak lazım 'hizmetlerin en büyüğü Kuran'a hizmet etmektir' denilen kürsü konuşmasını alkışladı mı? Öyleyse kamuya hizmet etmesi beklenen bir kamu görevlisinin görevini ifa ederken Kuran'a mı, kamuya mı hizmet ettiğini nasıl ayırt edebiliriz? 

“Hizmetlerin en büyüğü Kuran'a hizmet etmektir” sözünden rahatsız olmak için nasıl bir zihin dünyasına sahip olmak lazımdır. Türkiye’de İslami değerlere yönelik düşmanlık açıkça ifade edilebilirken bir başsavcının hafızlık icazet törenine katılması birileri için hala “mesele” olabiliyor?

Vaziyet buyken “açılım” veya “normalleşmeden” bahsetmek için oldukça erken. Teoride dile getirilen hususların uygulamada başka bir şekilde yaşanıyor olması büyük tutarsızlığı deşifre ediyor…

HABERE YORUM KAT

3 Yorum