1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hac İçin Ön Kayıtlar Başlıyor
Hac İçin Ön Kayıtlar Başlıyor

Hac İçin Ön Kayıtlar Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ön kayıtlarının 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

16 Ocak 2016 Cumartesi 15:55A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk defa başvuracaklar için hac ön kayıtlarının 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Daha önce başvuruda bulunup da hacca gidemeyenlerin kayıtları ise otomatik yenilenecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “2016 yılı hac ön kayıt işlemleri; 18- 27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. 2016 yılında hacca gitmek üzere ‘İlk Defa Kayıt' yaptırmak isteyenler, internet sayfamızda yayınlanan Hac ve Umre Tahsilatı yapan bankalardan birine 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını başkanlığımız http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabileceklerdir.” denildi.

Bilgi değişiklikleri müracaat süresi içinde yapılmalı

Kuraya katılıp da hacca gidemeyenlerin kayıtlarının otomatik olarak yapılacağı belirtilen açıklamada, bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenlerin veya vaz geçenlerin ise müracaat süresi içinde müftülüklere başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin ‘Kayıt Yenileme' işlemleri başkanlığımızca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacaktır. Ancak, 2015 yılı tercihlerinden; Kayıt il ilçesi, İletişim Bilgileri, Telefon Bilgileri, Hac Konaklama Türleri ve Kuraya Birlikte Gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabileceklerdir.”

Açıklamada kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazananlardan, "kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini cep telefonlarına gelen mesajdaki şifre ile alabileceklerinden özellikle cep telefon bilgilerinin güncellemeleri istendi.

Kura çekimi, 02 Mart 2016 tarihinde saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans salonunda gerçekleşecek. Kesin kayıtlar ise 07-18 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak.(ILKHA)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT