1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Haber ola beri gele!
Haber ola beri gele!

Haber ola beri gele!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini yanlış anlayan bazı yayın organları mültecileri yine hedef haline getirdi!

16 Eylül 2021 Perşembe 15:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Onedio isimli popüler kültür sitesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarını çarpıtarak verdi. Benzer bir çarpıtmayı haber başlığında yapan Haber Global de Onedio gibi içeriklerini ilgi çekici hale getirmek için olmadık yollara başvurdu.

whatsapp-image-2021-09-15-at-14-05-24.jpeg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara'da yapılan Göç Kurulu Toplantısı'nda entegrasyon konusu başta olmak üzere göç meselesi hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Süleyman Soylu’nun göçmenlerin dahil olduğu adli vakaların yarısının zaten kendi aralarındaki olaylarda gerçekleştiği yönündeki sözleri 'Asayiş Olaylarının Yarısını Yabancılar Gerçekleştiriyor' başlığıyla verildi.

İşin özünde Soylu’nun kendisini ifade ederken eksik ifadeler kullanması kötü niyetli yayın organları tarafından araçsallaştırıldı da denilebilir. Açıklamalarından İçişleri Bakanı Soylu, 2011'de başlayan düzensiz göç nedeniyle iç güvenlik, kamu düzeni ve asayiş konusunda herhangi bir kritik olayla karşılaşılmadığını belirtirken kurallara uymayanlar için yasaların geri göndermek dahil işlediğini, bu konudaki gelişmeleri, kamu düzeninin sağlanması adına dikkatle takip ettiklerini belirtiyor.

Haber Global, Onedio, Tamgatürk tarafından bu şekilde bir başlıkla verilen haberin daha fazla “tıklanacağı” şüphesiz. Ancak bu küçük manipülasyonla binlerce insanı mağdur edebileceklerini akıllarına dahi gelmemiş olmalı.

Konuşulan konu ile ilgili olmayan bir söz söylendiğinde, sözün saçmalığını, anlamsızlığını belirtmek için kullanılan “laf ola beri gele” deyişi pekala söylenmemiş bir sözü habere başlık olarak seçen yayın organları için “haber ola beri gele” şeklinde uyarlanabilir zira burada da büyük bir saçmalık var!

Biraz daha fazla ön plana çıkmak ve ırkçılık popülizminden faydalanmak için yapılan bu ucuz numaralar nefret söylemlerinin ideolojik olduğu kadar ekonomik bir getirisi olduğunu da gözler önüne seriyor!

Süleyman Soylu'nun konuşmasının detayları için: 

 

HABERE YORUM KAT