1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Güvercin Maskeli Çakallar
Güvercin Maskeli Çakallar

Güvercin Maskeli Çakallar

Evet, sivilleri hedef alan şiddet eylemleri, siyasi kimliğinden ötürü insanların bombayla parçalanarak katledilmesi türünden zulümler kınanmalıdır elbette ama bunu HDP mensupları ve yanlılarının yapmaları tek kelimeyle ayıptır.

16 Ekim 2015 Cuma 18:37A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

10 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen saldırı daha uzun süreler tartışılacağa benziyor. 100’e ulaşan ölü sayısı ile bu saldırı Türkiye tarihinin en büyük terör eylemi olarak kayda geçti. Öncelikle kim, hangi amaçla yapmış olursa olsun bu saldırının zalimce bir eylem olduğunu vurgulamak isteriz. İnsanların bu şekilde ölmesi hüzün verici bir olay, bu tür eylemlerin İslam’a ve Müslümanlara yönelik belli kesimlerde mevcut bulunan önyargıları, düşmanlığı beslemesi ise daha da vahim bir durumdur. 

Ne yazık ki, uzunca bir süredir bu tür eylemlerin, buna benzer saldırıların İslami iddialar taşıyan çeşitli örgütlerce yapılabildiğini biliyoruz. Bu olayın ardında ne olduğu, kimlerce planlandığı henüz tam olarak açıklığa kavuşmadı. Eylemin ardında Suriye muhaberatı ya da bir başka ülke de çıkabilir, bu akla uzak değil ama sonuçta eylemin faili/failleri konumunda olan şahıslara baktığımızda IŞİD adlı örgütün bir biçimde bu eylemin içinde olduğu anlaşılıyor.

Akla, vicdana, şeriata uygun düşmeyen pek çok eyleme imza atan IŞİD’in bu eylemi de yapmış olması şaşırtıcı sayılmaz. Uzunca bir süredir PKK ile de savaş yürüten bu örgüt anlaşılan o ki, hedef gözetme noktasında gayet rahat davranmakta. PKK’ya yakın duran kesimleri dahi hedef alabilmekte.

Yazının Devamı >>>