1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gürcistan'da Hükümet Krizi
Gürcistan'da Hükümet Krizi

Gürcistan'da Hükümet Krizi

Koalisyon ortağı "Özgür Demokratlar" hükümetten ayrıldı. Gürcü Hayali koalisyonu meclisteki çoğunluğunu kaybetti.

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:31A+A-

Gürcistan'da bir bakanın görevden alınması, iki bakanın istifasıyla ortaya çıkan hükümet krizinde koalisyon ortağı Özgür Demokratlar Partisi hükümetten ayrıldı. Böylece hükümetin mecliste çoğunluğu kalmadı.

Başbakan İrakli Garibaşvili tarafından dün görevden alınan Savunma Bakanı İrakli Alasaniya'nın Özgür Demokratlar Partisi'ne mensup 10 milletvekili koalisyon hükümetine desteklerini çekti. 150 sandalyeli Gürcistan parlamentosunda 83 milletvekilinin desteklediği "Gürcü Hayali" hükümetinden 10 destek oyunun çekilmesiyle hükümet parlamentodaki çoğunluğunu kaybetmiş oldu.

"Gürcü Hayali" koalisyon hükümetine altı siyasi parti destek veriyordu.

Başbakan Garibaşvili'nin Savunma Bakanı Alasaniya'yı görevden almasının ardından Avrupa ve NATO ile Entegrasyon Bakanı Aleksi Petriaşvili ve Batı yanlısı olarak bilinen Dışişleri Bakanı Maya Pancikidze istifa ettiklerini açıklamıştı.

Garibaşvili, Alasaniya'nın görevden alınmasıyla ilgili açıklamasında, "askerlerin beslenme meselesini düzene sokamayan ve ihaleleri muhtemelen yakınlarına veren bir bakanın görevini sürdüremeyeceğini" söylemiş, Alasaniya'nin zimmetine para geçirdiği şüphesi bulunduğunu açıklamıştı.

Alasaniya ise soruşturmanın arkasında siyasi neden bulunduğunu iddia ederek, "Bu, ülkemizin NATO ve Avrupa Birliği ile olan ilişkilerine vurulan bir darbedir" yorumunu yapmıştı.

HABERE YORUM KAT