1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gündoğdu, Öğretmenlerin Taleplerini İletti
Gündoğdu, Öğretmenlerin Taleplerini İletti

Gündoğdu, Öğretmenlerin Taleplerini İletti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile bir araya geldiği bildirildi.

23 Kasım 2012 Cuma 16:17A+A-

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Dinçer ile Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Bakanlık binasına da bir araya geldikleri belirtilerek, Gündoğdu'nun, Dinçer'e ''Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik'' raporunu ve kariyer basamakları düzenlemesi, ek ödeme, eş durumu tayinleri, il müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin rotasyonu, Şubat'ta yeni öğretmen atanması, çalışma hayatında başörtüsü yasağının sonlandırılmasına ilişkin talepleri sunduğu belirtildi.

Gündoğdu'nun görüşmede Dinçer'den ''Şubat'ta 30, Ağustos'ta 70 bin yeni öğretmen ataması yapılmasını'' ve eş durumu tayinlerini gerçekleşmesini istediğinin ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise 'Türkiye'de ve Dünyada Öğretmenlik' raporu dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya teşekkür etti. Raporu inceleyeceğini belirten Bakan Dinçer, sendikamız tarafından kedisine iletilen talepleri not alarak, İl müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin rotasyonu konusunda çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Yeni eğitim sisteminin hayata geçme aşamasında yönetici hareketliliğinin isabetli olmayacağını düşündüklerini söyleyen Dinçer, eğitim öğretim yılı başında uygulanması gereken rotasyonu bir miktar ötelediklerini fakat şu anda bir hazırlık içerisinde olduklarını ifade etti. Dinçer, rotasyonun uygulanacağını, kariyer basamakları konusunda ise dile getirdiğimiz endişelerin yaşanmaması gerektiğini belirterek, 'Bu konuda kaygıları anlıyoruz, öğretmenlerin motivasyonunu bozmayacak bir düzenleme olması için gereğini yapacağız' dedi. Yeni öğretmen alımı konusunda, kamuda 2013 için öngörülen personel alımında tahsis edilen kadro sayısının mevcut bütçe imkanları doğrultusunda planlandığını dile getirdi.'' AA

 

HABERE YORUM KAT