1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gün TV Muhabirine YDG-H Gözaltısı
Gün TV Muhabirine YDG-H Gözaltısı

Gün TV Muhabirine YDG-H Gözaltısı

Diyarbakır'da 6-7 Ekim olayları sırasında saldırılara katıldığı ve YDG-H üyesi olduğu iddiasıyla Gün TV'de çalışan bir muhabir gözaltına alındı.

20 Kasım 2014 Perşembe 16:04A+A-

PKK'ye yakınlığı ile bilinen yerel televizyon kanalı Gün TV'nin muhabirlerinden Kübra Söylemez polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı.

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan saldırıların en yoğun yaşandığı Mevlana Halit Mahallesi'nde bir eve düzenlenen baskınla gözaltına alınan Söylemez'in 6-8 Ekim olaylarına karıştığı iddia edildi.

Polisin baskın yaptığı evin hücre evi olduğu iddia edilirken PKK medyası,  söz konusu meskeni Gün TV çalışanlarının kaldığı ev olarak servis etti.  Operasyon sırasında evde bulunan kişilerin kapıyı açmamaları üzerine evin kapısının koçbaşı ile kırıldığı belirtildi.

Söylemez'in YDG-H adlı çeteye yönelik dün gece yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınması, PKK'ya yakın medya organlarında çalışan muhabirlerle ilgili iddiaları güçlendirdi.

Kobani olayları sırasında PKK/HDP yakın basın yayın kuruluşlarında çalışan bazı muhabirlerin mütedeyyin kişilere yönelik saldırılara karıştığı ve vahşi çetelere gözcülük yaptıkları öne sürülmüştü.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT