1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gülen Medyasından Gayet "Objektif" Bir Seçim Anketi!
Gülen Medyasından Gayet "Objektif" Bir Seçim Anketi!

Gülen Medyasından Gayet "Objektif" Bir Seçim Anketi!

Zaman gazetesi bugün cemaatin seçimlerde kimi destekleyeceği tartışmalarına cevap verir mahiyette bir manşetle çıktı.

03 Şubat 2014 Pazartesi 11:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugünkü Zaman gazetesinde ilk sayfasının yarısından fazlasını kaplayan bir haber yer alıyor. Cihan haber ajansının 42 ilde yüz yüze yaptığı iddia edilen anket sonuçlarına göre 17 Aralık operasyonunun algılanma biçimi, seçim sonuçları ve cumhurbaşkanlığı için tercih edilen isimler konusunda kamuoyunun nabız ölçülmüş! Ama ne ölçüm!

Anket sonuçlarına bakılırsa AK Parti çoktan bitmiş! Mahalli seçimler sonrasında alacağı darbeyle 2015’i bulması bile imkansız neredeyse!

AK Parti %36,4 oy oranıyla sarsılmış görünürken, CHP + MHP’nin oy oranı % 50’ye ramak kalmış! Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak görmek isteyenlerin oranı ise sadece % 17,5.

Bir haber ajansı ve gazetenin bu kadar manipülatif bir yayına imza atması doğrusu büyük cesaret, daha doğrusu cüretkarlık demek! Neden? Çünkü eğer bu tür manipülasyonlarla yönlendirmeye çalıştığınız kesimler size prim vermez de, tercihini farklı yönlerde ortaya koyarsa mahçup bir şekilde ortada kalırsınız da ondan!

Belli ki Gülen medyası bu ilginç anketle hükümete karşı açtığı savaşta cepheye ardı ardına sürdüğü silahlara yeni bir silah daha eklemiş! Amaç ne yapıp ne edip Tayyip Erdoğan’ı sarsmak, silkelemek.

Bu oranların CHP ve MHP kadrolarında ne kadar büyük bir teveccühle karşılanacağını tahmin etmemek mümkün değil. Aynı şekilde cemaat tabanına da “az kaldı biraz daha yüklenelim, gevşek durmayalım, Tayyip gidiyor” mesajı verilmeye çalışıldığı çok açık.

Ama Gülen medyasının hesap etmediği bir şey var. Bu tavırlar, bu yayınlar, bu söylemler dindar tabanda hem kendilerine ilişkin biriken öfkeyi artırırken, Tayyip Erdoğan’a sempatiyi de bağlılık düzeyine dönüştürüyor. Dolayısıyla bu yayının geniş kesimlerde hedeflenenin tam tersi sonuçlar doğurması muhtemel. 

zaman_03022014.jpg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

23 Yorum