1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Gülen Medyası ne İftirada ne Ağlaşmada Sınır Tanıyor!
Gülen Medyası ne İftirada ne Ağlaşmada Sınır Tanıyor!

Gülen Medyası ne İftirada ne Ağlaşmada Sınır Tanıyor!

Merak ediyoruz! Koza İpek Holding’e yönelik polis operasyonunu “medyaya gözdağı” diye yorumlayanların Bugün gazetesinin bugünkü manşetine baktıklarında gördükleri şey gazetecilik mi?

01 Eylül 2015 Salı 14:22A+A-

Haksöz Haber

Gülen cemaatinin iş dünyası ve medyadaki önemli isimlerinden Akın İpek’in sahibi olduğu Koza İpek Holding’e bugün sabah polis tarafından bir operasyon yapıldı. Cemaatin para trafiğini yürüttüğü iddiasıyla başlatıldığı düşünülen operasyon beklendiği üzere ilk andan itibaren medyaya gözdağı, baskı, sansür şeklinde eleştiri ve ithamlara konu oldu. Operasyon yapılan holdinge ait 23 şirket arasında grubun medya organları bulunmuyor ama sürekli biçimde medyaya operasyon iddiası ortada dolaşmakta.

Hukukî mahiyeti hakkında bir bilgi sahibi olmadığımızdan şu aşamada operasyonun gerekli ya da gereksizliği, hukuka uygun ya da aykırı olduğuna dair bir şey söylememiz mümkün değil. Ama bünyesinde Kanaltürk, Bugün tv kanalları ve Bugün Meydan, Millet gibi gazeteleri bulunduran Koza İpek grubunun gazeteciliğine dair bazı şeyler söylememiz mümkün.

Örneğin Bugün gazetesinin bugünkü baş sayfasının neredeye yarısını kaplayan ‘haber’e bakmak nasıl bir operasyonel gazetecilikle karşı karşıya olunduğu konusunda yeterli fikir verebilir.

bugun_gazetesi-001.jpg

Aylardır Türkiye’nin IŞİD’e silah verdiği yalanını ağızlarına dolayan, tır operasyonlarıyla bu konuyu belgeleyip uluslararası camiada Erdoğan ve AK Parti’yi mahkûm ettirmeye girişen bu hastalıklı kafa takıntı hâline dönüştürdüğü bu konuyu Bugün’ün manşetinden bir kez daha gündeme sokmaya çalışmış.

Gazetenin haberinde Akçakale’den Suriye’ye silah ve bomba yapımında kullanılacak malzemelerin taşındığı iddia edilmekte. Oysa Akçakale’nin karşısındaki Suriye bölgesinin, Telabyad’ın aylardır PYD’nin denetiminde bulunduğu bilinmekte. Kaldı ki, saç levha, suni gübre, boru vb. malzemenin silaha dönüştürüleceğini iddia eden kafa acaba bu malzemelere gündelik hayatta değişik alanlarda, örneğin tarımda, inşaatta vs. ihtiyaç duyulduğunu bilmiyor mu?

Bir yandan IŞİD’in en sofistike silah ve ekipman kullandığını, Irak ordusundan elde ettiği külliyetli miktarda silahlara sahip olduğunu söyleyip, diğer taraftan çaresizlik içindeki Suriyeli mücahitlerin tüplerden yaptıkları el yapımı bombaların fotoğraflarını da kullanarak “işte IŞİD’e giden malzemelerden yapılan bombalar” edasıyla sunanlar ne kadar ahlaksız bir tutum içindeler! Ve bu ahlaksızlığı karakter edinmişlerin medyaya baskı yakınmaları ne kadar da inandırıcılıktan uzak!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum