1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gül: “İsrail'i Şiddetle Kınıyorum!”
Gül: “İsraili Şiddetle Kınıyorum!”

Gül: “İsrail'i Şiddetle Kınıyorum!”

Abdullah Gül, “İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları büyük kaygıyla takip ediyoruz ve açıkçası şiddetle de kınıyorum” dedi.

15 Kasım 2012 Perşembe 13:51A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları şiddetle kınadı. Gül, gelişmeleri kaygıyla izlediğini belirtti.

Açlık Grevleri

Gül, açlık grevlerine ilişkin “Milletvekilleri ve belediye başkanlarının böyle bir yola gitmesini tasvip etmem. Çözüm için çaba göstermesi gereken kişilerin böyle bir yola girmesinin tasvip edilecek yanı olmadığı açıktır. Umarım herkes bir an önce bu işi sona erdirir” dedi.

Üslup

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la farklı üsluplara sahip oldukları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise şöyle dedi:

“Sayın Başbakan'ın da aynı zamanda bir parti başkanı olduğunu, dolayısıyla siyasi bir lider olarak söyleminin farklı olacağını, farklı olduğunu, benim ise Cumhurbaşkanı olarak anayasanın bana verdiği sorumluluk çerçevesi içerisinde daha tarafsız olmam gerektiği ve bundan dolayı benim de söylemimin ve üslubumun farklı olacağını söyledim. Bunların farklı anlamlara çekilmesine herhalde gerek yok diye düşünüyorum.”

Davutoğlu: İsrail'e Karşı Önlem Alacağız

İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırmasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu saldırgan tutuma karşı gerekli önlemlerin alınması için girişimler yapılacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Maalesef dün İsrail saldırganlığını bir kez daha gösterdi. İsrail'in bu hukuk tanımazlığı maalesef bölgenin istikrarı ve güvenliğini tehdit altına aldığı gibi, her an açık hapishanede yaşayan Gazze halkının, güvenliğini de tehdit etmektedir. Biz gerek bugün İslam Konferansı Örgütü ile gerekse uluslararası kurumlarda İsrail'in bu saldırıdan dolayı hem kınanması hem de bu saldırgan tutuma karşı gerekli önlemlerin alınması için girişimlerde bulunacağız." dedi.

Dışişleri, dün saldırıyı kınayan bir açıklama yayınlamıştı.

Babacan: Gazze Halkının Yanındayız

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İsrail'in Gazze'ye yönelik dün başlattığı saldırılara tepki gösterdi.

Bakan Babacan, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.

Toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, İsrail'in Gazze'ye yönelik yeniden başlattığı saldırıları kınadı. Babacan, 'Dün akşam İsrail'in başlattığı operasyon var. Şunu söylemek istiyorum İsrail dahil hiçbir ülke uluslararası hukukun üzerinde değil. Uluslar arası toplumun gereken tepkiyi göstermesi gerek. Biz hep mazlum Gazze halkıyla beraber olduk. Bundan sonra da böyle olacak' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum