1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Güçlendirilmiş Kılıçdaroğlu sistemi!"
"Güçlendirilmiş Kılıçdaroğlu sistemi!"

"Güçlendirilmiş Kılıçdaroğlu sistemi!"

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu altılı masaya yönelik çok sert eleştiriler dile getirdi.

22 Mart 2023 Çarşamba 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan ayrılması ve geri dönmesi süreçlerinde yaşananlara dikkat çeken Ağıralioğlu muhalefetin iktidara yönelik eleştirilerinin içinin boşaldığını dile getirdi.

İktidara kızıyorsanız, iktidar benzememelisiniz. İstişareye sadakat göstermek zorundasınız. Meral Akşener bir siyasi dayatma maruz kaldı diye itiraz ediyoruz. İYİ Parti bu süreç başladığından beri 'millet kazanacak' diyoruz. Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi kuruyoruz diye bize pusu kurulmasından rahatsızız.

Altılı masanın iktidara gelmeden “ne yapacağı belli olmayan bir güce” dönüştüğünü iddia eden Ağıralioğlu, CHP’nin troller eliyle süreci baltaladığını ve altılı masanın tek adam merkezli bir yapıya büründüğünü ileri sürdü.

Meral Akşener'in kaybetme endişesine küfür ediyorsanız, siz iktidara gelince ne yapacağı belli olmayan bir güce dönüşüyorsunuz. Siyaset yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız, siyasetin ne anlamı var.

Ana muhalefet partisinin kazanabiliriz duygusunun mimarı olan partiye 3 günde 30 yıllık küfür edildi. Siz bize parmak sallarken, tahammül seviyenizin olmadığını gösterdiniz. Ne dinimiz, ne meşrebimiz hiçbir şeyimiz kalmadı. Neymiş iktidarın trolleri varmış, siz kendi trollerinize bakın. Biz şimdi uyandık. 5 yıl sonra yanıldık demektense, şimdi söylemek daha iyi. Güçlendirilmiş Parlamenter sistem yerine, güçlendirilmiş, iyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli sunulmuş oldu.

Yavuz Ağıralioğlu’nun bu tepkisinden sonra partisinden herhangi bir açıklama yapılmazken yaşanan sürece dair İYİ Parti’deki rahatsızlık kamuoyu önünde dile getirilmiş oldu. CHP Genel Başkanı ve altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “zayıf aday” olarak gördüğünü daha önce de belli eden İYİ Parti yönetiminin içerisinde yer aldığı bloğa karşı nasıl bir tavır alacağını ilerleyen günlerde göreceğiz…

HABERE YORUM KAT

5 Yorum