1. HABERLER

  2. HABER

  3. Grup Yorum Üyesine DHKP-C Üyeliği İddiasıyla Dava Açıldı
Grup Yorum Üyesine DHKP-C Üyeliği İddiasıyla Dava Açıldı

Grup Yorum Üyesine DHKP-C Üyeliği İddiasıyla Dava Açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Grup Yorum üyesi Ezgi Dilan Balcı'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında “terör örgütü DHKP-C'ye üye oldukları” iddiasıyla dava açıldı.

04 Şubat 2016 Perşembe 13:24A+A-

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde Balcı'nın “terör örgütü DHKP-C üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla, eski KESK yöneticisi Akman Şimşek ile Emre Kesikhalı'nın “terör örgütü yöneticiliği” suçlamasından 33 yıl 9'ar aya kadar hapsi talep edildi.

Akman ve Kesikhalı'nın, birden çok kez “terör örgütü propagandası yaptıkları” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri” belirtilen iddianamede, Şimşek'in 26 yıl 9 ay, Kesikhalı'nın ise 23 yıla kadar ayrıca cezalandırılmaları istendi.

İddianamede sanıklar, DHKP-C’nin memur yapılanması Devrimci Memur Hareketi (DMH) adına faaliyet göstermekle suçlandı.

Sanıkların katıldıkları basın açıklamaları, eylem ve etkinliklere yer verilen iddianamede, Balcı'nın, “DHKP-C terör örgütüne müzahir Grup Yorum isimli müzik grubu içerisinde yer alarak, örgütün alt yapılanması Halk Cephesi ve diğer açık alan yapılanmalarınca organize edilen, müzahir kitleye moral, motivasyon, örgüte gelir ve eleman kazandırma amaçlı etkinliklerde solist olarak görev yaptığı” kaydedildi.

Diğer Sanıklar

İddianamede, eski KESK yöneticisi Şimşek ile Kesikhalı'nın, “devlet memurluğu haklarını terör örgütü için kullandıkları” ve “terör örgütünün alt yapılanması Halk Cephesi ve diğer açık alan yapılanmalarınca düzenlenen eylem, etkinlik ve kampanyalara katıldıkları” vurgulandı.

Kesikhalı'nın da “DMH içerisinde ‘sorumlu’ düzeyinde” bulunduğuna işaret edilen iddianamede, Kesikhalı'ya da Şimşek'e yöneltilen suçlamaların benzerleri yöneltildi.

İddianamede, sanıkların soruşturma konusu edilen eylem, faaliyet, toplantı, görüşme ve açıklamaları kabûl ettikleri, ancak bunların örgütsel faaliyet olduğunu reddettikleri bildirildi.

Bunların “DMH'nin faaliyeti olduğu” aktarılan iddianamede, “sanıkların tüm faaliyetlerinde Yargıtay tarafından DHKP-C'nin alt yapılanması kabûl edilen Halk Cephesi ve bu örgütün diğer alt yapılanmaları olan Kamu Emekçileri Cephesi ve Dev-Genç yazılı pankart, önlük, yazı ve broşür taşıdıkları”na dikkat çekildi.

AA

HABERE YORUM KAT