1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Göçmenlerin Avrupa'ya Yerleşmesine Karşıyız"
"Göçmenlerin Avrupa'ya Yerleşmesine Karşıyız"

"Göçmenlerin Avrupa'ya Yerleşmesine Karşıyız"

İngiltere İçişleri Bakanı May "Göçmenlerin Avrupa genelinde mecburi olarak yerleştirilmeleri çağrısına karşı duracağız ve durmalıyız" ifadesini kullandı.

13 Mayıs 2015 Çarşamba 12:45A+A-

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Akdeniz'de kurtarılan göçmenlerin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki eşit şekilde dağıtılması önerisine katılmadığını belirterek, bu tür bir yaklaşımın daha fazla kişiyi tehlike yolculuklara çıkmaya teşvik edeceğini söyledi.

May, Times gazetesi için kaleme aldığı makalede, Akdeniz'de kurtarılan kaçak göçmenlere AB ülkelerinde oturum verilmesi yerine kendi ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini yazdı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin, "denizde kurtarılan hiçbir göçmenin ülkesine kendi isteği dışında gönderilmeyeceği" önerisine katılmadığının altını çizen May, "Bu tür bir yaklaşım sadece daha fazla insanın hayatını riske atmasına teşvik edecek ve Akdeniz'e daha fazla insanı çekmede rol oynayacaktır. İnsanların bu riskli yolculukları yapmalarını teşvik edecek hiçbir şey yapamayız. Bu nedenle Birleşik Krallık bu zorunlu yeniden yerleştirme sistemine dahil olmayacaktır. Ekonomik sebeplerden dolayı gelmeyi planları teşvik etmemeliyiz. Göçmenlerin Avrupa genelinde mecburi olarak yerleştirilmeleri çağrısına karşı duracağız ve durmalıyız" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler, Avrupa'ya ulaşmak için bu yıl yaklaşık 60 bin kişinin Kuzey Afrika'dan Akdeniz'e açıldığı tahmininde bulunuyor. Son verilere göre, bu yıl Avrupa'ya ulaşmaya çalışan bin 800 kişi hayatını kaybetti. 

HABERE YORUM KAT