1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Göçmenleri taşıyan aracın lastikleri mi içindekiler mi hedef alındı?
Göçmenleri taşıyan aracın lastikleri mi içindekiler mi hedef alındı?

Göçmenleri taşıyan aracın lastikleri mi içindekiler mi hedef alındı?

Van’ın Saray ilçesinde göçmenleri taşıyan minibüse dur ihtarı yapıldığı ancak aracın durmadığı için lastiklerinin hedef alındığı ve seken mermilerin 4 yaşındaki bir çocuk göçmeni öldürdüğü ve 12 göçmeni yaraladığı ifade edildi.

04 Temmuz 2022 Pazartesi 09:09A+A-

HAKSÖZ HABER

40 göçmeni taşıdığı ifade edilen aracın güvenlik güçlerince tarandığı iddia edilirken idarenin açıklamalarına göre olay, aracın dur ihtarına uymadığı için lastiklerinin patlatıldığı yönünde.

Çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğu belirtilen göçmenleri taşıyan minibüsün Saray ilçesinde kontrol yapan jandarma tarafından durdurulmak istendiği ancak aracın dur ihtarına uymadığı bu sebeple de aracın lastiklerinin patlatılmak istendiği ifade edilen açıklama tepki çekti. 

Aracın birçok yerinde mermi izi bulunurken, 12 göçmenin yaralandığı ve en az iki göçmenin hayatını kaybettiği olayın görgü tanıkları 20'den fazla göçmenin yaralı bir şekilde olay yerinden kaçtığını belirtti. 

Van valiliğinden yapılan açıklamada, saat 16.00'da Saray ilçesi Koçbaşı-Turan mahallelerinden Karahisar Mahallesi'ne giden şüpheli aracın, jandarma görevlileri tarafından mahalle girişindeki kontrol noktasında durdurulmak istendiği, sürücünün "dur" ihtarına uymayıp jandarmanın üzerine sürdüğü, aracın durdurulabilmesi amacıyla lastiklerine ateş edildiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi: "Lastikler patlatılmak suretiyle araç durdurulmuştur. Aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir. Meydana gelen olayda seken kurşunlardan bir göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olaydan sonra kaçan göçmen kaçakçısı ve aracın sürücüsüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir. Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum