1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gezi Medyasının Savcı Kiraz Haberini Görme Tarzı
Gezi Medyasının Savcı Kiraz Haberini Görme Tarzı

Gezi Medyasının Savcı Kiraz Haberini Görme Tarzı

Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri savcıyı sekiz saat rehin tutan ve ardından öldüren DHKP-C üyeleri için terörist diyemedi.

01 Nisan 2015 Çarşamba 14:16A+A-

Dün Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine olayında Can Dündar yönetimindeki Cumhuriyet Gazetesi savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren saldırganları "eylemciler" diyerek okuyucularına lanse etti.

Tüm resmi açıklamalar yerine DHKP-C'nin açıklamasını dikkate alan Cumhuriyet gazetesi olayı çarpıttı. Savcının rehin bulunduğu odadan silah seslerinin gelmesinin ardından polisin operasyona başladığı bilgisini gizleyen Cumhuriyet, "tüm arabuluculuklar netice vermeyince polis operasyon yaptı" diyerek haberi verdi.

8 saatlik olayın akışına yer veren Cumhuriyet sürecin sonunda saldırganların öldürüldüğü bilgisini verirken, "sözde" anlamına gelecek şekilde terörist ifadesini tırnak içinde okuyucularına aktarıyor.
"Gezi" eylemlerinin körükçü gazetelerinden Birgün de haberinde terörist ifadesini hiç kullamadı.

Erdoğan'a terörist diyen Can Dündar, saldırganlara eylemci dedi!

Yayın yönetmenliğini Can Dündar’ın yaptığı Cumhuriyet, bugün "Karanlığa girdiğimiz gün" manşetiyle çıkarken savcının DHKP-C'li saldırganlar tarafından öldürülmesini adeta meşru bir eylemmiş gibi göstererek algı operasyonu yaptı. Cumhuriyet, haberde terörist ifadesini hiç kullanmazken savcıyı öldüren DHKP-C’li saldırganlar ise makul talepleri olan masum insanlar gibi sunuldu.

Erdoğan’a 'terörist' demişti

Can Dündar, 2 Mart 2014 tarihinde Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir konuşmasında, Ankara'da yapılan ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen yol için eylem yaparak çevreye zarar veren ve polise saldıran gruplar için terörist ifadesini kullanmamıştı. Gençlerin şiddetten uzak drmasını isteyen Erdoğan, "CHP bunlara bizim gençler diyor. Bizim sevgili gençlerimizin elinde molotof kokteyli olmaz. Bilgisayarı, kalemi olur" demişti. Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Can Dündar, kaleme aldığı yazısında Erdoğan’a açık bir şekilde ‘Terörist sensin’ ifadelerini kullanmıştı.

Saldırganlar eylemci

ODTÜ ormanında arazisi olan Can Dündar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık açık "terörist" derken savcıyı odasında rehin alıp öldürenlere ise "terörist" yerine eylemci dedi. Gazete haberinde örgütün Twitter hesabından yapılan ve açıkça yalan olduğu bilinen ifadeleri de paylaşarak örgüt propagandası yaptı.

İşte Gezi medyasının haberi görme tarzları:

1427871535757.png

1427871544706.png

1427872243206.jpg

1427872264648.jpg

SABAH

HABERE YORUM KAT