1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Gerekirse Abdullah Gül'ü Öldürürüz!"
Gerekirse Abdullah Gülü Öldürürüz!

"Gerekirse Abdullah Gül'ü Öldürürüz!"

Ersönmez Yarbay, 367 krizi esnasında kendisine brifing verenlerin "Gerekirse Gül'ü öldürürüz" dediklerini aktardı.

04 Mayıs 2012 Cuma 16:13A+A-

367 skandalının yaşandığı günlerde cumhurbaşkanlığı için adaylığını koyan ilk isim olan Ersönmez Yarbay, o günlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

27 Nisan e-muhtırasına günler kala Meclis'te yaşadığı bir olaya dikkat çeken Yarbay, Aksiyon Dergisine verdiği mülakatta konuyla ilgili olarak şu çarpıcı açıklamada bulundu: "Bağımsız çalışan gazetecilerden biri Meclis'e gelip 'yemeğe gidelim' bahanesiyle beni Çankaya'da bir yere götürdü. Asker olduklarını söyleyen kişiler orada bana brifing verdi. 'Adaylıktan çekilme, Abdullah Gül cumhurbaşkanı olamayacak' şeklinde telkinde bulundular. Her türlü tedbirin alındığını, gerekirse öldüreceklerini bile söylediler."

Yarbay, son güne kadar adaylığını sürdürdü; ancak Gül'ün adaylığı kesinleştikten sonra çekildi. AK Parti'nin eski Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, beş yıldır siyasetten uzak.

21 yıldır faaliyet gösteren Server Basın Yayın Vakfı'nda kültürel çalışmalar yapan Yarbay, din, edebiyat, ekonomi ve siyaset ağırlıklı konularla ilgili seminer düzenliyor.

Yarbay, siyaseti şimdilik düşünmüyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Kendim yaptım, ceremesini de kendim çektim." diyor.

 

HABERE YORUM KAT