1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gelecek Partisi’nden Hükümete 10 maddelik teklif
Gelecek Partisi’nden Hükümete 10 maddelik teklif

Gelecek Partisi’nden Hükümete 10 maddelik teklif

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı. Burada kritik açıklamalarda bulunan Davutoğlu iktidara sert sözlerle yüklendi.

18 Kasım 2020 Çarşamba 02:19A+A-

Hükümete yönelik “Görüşme taleplerimize olumsuz cevap verme tutumunuzu değiştirin” çağrısında bulunan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

“Buradan başta AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan olma üzere iktidara da bir kez daha sesleniyorum. Randevu ve görüşme talebimize şimdiye kadar bayramlaşma taleplerimize bile olumsuz cevap verme tutumunuz değiştirin. Bu konuda da bir reform yapın ve selam verenin selamını alma farzını yerine getirin. Korkmayın, bizimle istişareden ve görüşmeden sadece fayda görürsünüz. Şu anda farklı görüş ve yaklaşımlara sahip olsak da Biz düşman ya da hasım değiliz.  Görüşme taleplerini reddetmek özgüven eksikliğinin eseridir. Biz ne zaman ve hangi formatta olursa olsun herkesle görüşmeye hazırız.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Mağduriyete neden olmamak için aslolan tutuksuz yargılamadır" sözlerinin ardından gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekonomi ve hukukta yeni bir seferberlik başlatıyoruz" açıklamalarını da değerlendiren Davutoğlu, hükümete 10 maddelik tekliflerini şöyle özetledi:

1. Bu ucube cumhurbaşkanlığı sistemini kaldırmak üzere hızla adım atın sonra destek talep edin biz de bakalım. Tam demokratik bir güçlendirilmiş parlamenter sistem için adım atın, biz de gereken desteği verelim.

2. Yargıdan, adaletten, hakimlerden, savcılardan elini çek hepsi özgür kalsın. Adalet bağımsız bir şekilde işlesin. Son dört beş yıldır atadığınız FETÖ’nün hakimleri ve savcıları gibi talimatla hareket eden ne kadar savcı ve hakim varsa bir an evvel temizleyin. Sonuna kadar destek verelim.

3. Milyonlarca Kürt vatandaşımızın oylarını yok sayan kayyım düzenine son verin. Sırf siyasi baskı olsun diye hapse attığınız yüzlerce, binlerce siyasi figürün haksız mahkumiyetlerine ve yargılamalarına son verin. Biz de sonuna kadar destek verelim.

4. Yolsuzluk düzenine son verin. Kamu bankalarının milletin kaynaklarını üç beş firmaya peşkeş çekmesine son verin. Son yıllarda bu şekilde verilmiş kredileri hızla geri çağırın. Biz de sonuna kadar size destek verelim.

5. Varlık Fonunu hemen lağvedin. Varlık Fonu dolayısıyla ortaya çıkan zararın hesabını verin. Biz de sonuna kadar destek verelim.

6. Polisin ve yargının 1990’lar manzaralarını elini kolunu sallayarak hayata geçirmesine dur deyin. İnsanların protesto ve gösteri hakkını yasaların izin verdiği azami sınırlar içerisinde istedikleri gibi kullanmasına hukuksuz engeller çıkarmayın.

7. Seçilmişlere karşı her türlü vesayetin, engelin ortadan kaldırılmasını sağlayan. Bir polis memurunun seçilmiş milletvekilinin üzerine yürüme cesaretine son verin.

8. İfade hürriyetinin önünü tamamen açın. Üç maymuna dönmüş bu medya düzeniyle sadece dünyaya rezil oluyorsunuz. Ülke içinde trollerden oluşan bu cahil sürüsünün söylediği hiçbir şeyi kimse zaten izlemiyor, zaten inanmıyor.

9. 1990’ları aratmayan insan hakları ihlallerinin hızla soruşturulmasını sağlayın. İşkence, yargısız infaz, kaybolma iddiaları alıp başını gitmiş durumda. Tam demokratik bir Türkiye için polisin, askerin ve yargının demokrasi karnesini düzeltin. Biz de sonuna kadar destek verelim.

10. Tam demokratik Türkiye için, bütün vatandaşların kendisini diliyle, diniyle, mezhebiyle, bölgesiyle, mesleğiyle, memleketiyle Türkiye’ye ait hissedeceği bir yeni anayasa gündemini getirin. Biz de sonuna kadar destekleyelim.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum