1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Geçmişe doğru kısa bir gezinti: “Size bayramdan önce maaş ödemeyeceğim!”
Geçmişe doğru kısa bir gezinti: “Size bayramdan önce maaş ödemeyeceğim!”

Geçmişe doğru kısa bir gezinti: “Size bayramdan önce maaş ödemeyeceğim!”

Geçmişte devlet ricalinin Kurban Bayramına yaklaşımı hakkında küçük bir anekdot!

18 Temmuz 2021 Pazar 14:33A+A-

HAKSÖZ HABER

90’lı yıllar Türkiye tarihinin en karanlık yılları olarak nitelenir. Doksanların başında faili meçhullerle başlayan süreç sonuna doğru meşru hükümetin darbe ile devrilmesiyle son bulur. Ardından ise ekonomik kriz gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin inşa edici ideolojisi olan Kemalizm en temelde toplumun dünya görüşü ve hassasiyetlerine aykırı bir bakış açısından neşet etmektedir.

Kemalizm’in İslam karşıtlığı kendisini en çok Müslümanların özel günlerinde hissettirir. Ramazan ayı başta olmak üzere Müslümanların binlerce yıllık gelenekleri statüko tarafından hoş karşılanmamış bağlamından saptırılmaya çalışılmıştır. Uzun uzun anlatmaya gerek yok! Kemalizm’in İslam’a bakış açısını anlamak için ezan ve başörtüsü yasağına bakmak bile yeterlidir.

Kurban Bayramı yaklaşırken bilmeyenler ve unutanlar için 1994 senesinde yaşanan çok ilginç bir hadiseyi sizlere hatırlatmak istiyoruz. Dönemin  DYP-SHP Koalisyon hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Moğultay emekli maaşlarının dağıtımı hakkında söyledikleriyle epey gündem oluyor.

CHP’nin SHP ismiyle faaliyet gösterdiği yıllarda bakanlık yapan Moğultay emekli maaşlarının bayram önce verilmeyeceğini “iftiharla” açıklıyor. Sebebini ise ondan dinleyelim: “Size bayramdan önce maaş ödemeyeceğim. Çünkü benden alacağınız maaşlarla gidip kurban keseceksiniz, maaşınızı bayramdan sonra vereceğim.''

e6fs5byxeacy8lb.jpg

Çocuklara harçlık dağıttığı yanılgısına kapılan Moğultay insanlar aldıkları maaşla dini vecibelerini yerine yetirir korkusu içine düşmüş! Aynı zamanda Türkiye halkının hassasiyetlerini de bilen Moğultay bu nefret dolu bakış açısı ile dindarlarla dalga geçiyor kendince…

Türkiye buralardan geldi! Bugün ise kazanım olarak gördüğümüz şeyleri kaybetme riskini yaşıyoruz. Eleştiriyi her anlamda ilaç olarak görmediğimiz vakit Moğultay gibilerinin bakan koltuğuna oturup “kurban kesmek için size maaş vermem!” diyerek izzet-i nefsimizle dalga geçmeleri yakındır!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum