1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’nin “Can Damarları” Kurudu (FOTO)
Gazze’nin “Can Damarları” Kurudu (FOTO)

Gazze’nin “Can Damarları” Kurudu (FOTO)

Mısır'da darbe sonrası ordunun kapattığı tüneller, İsrail ambargosunda zor günler geçiren Gazzelileri daha da sıkıntıya soktu.

20 Temmuz 2013 Cumartesi 18:33A+A-

Mustafa Habbuş'un haberi:

AA ekibi, Gazze'nin adeta can damarlarından olan ancak Mısır'daki olayların ardından ordunun güvenlik gerekçesiyle kapattığı tünelleri görüntüledi.

Tünellerin girişinde kurulan gölgelik çadırlarda, 3 hafta öncesine kadar inşaat, gıda ile yakıt malzemesinin geçişini kontrol edip hareketli saatler geçiren Gazzeliler, ordunun müdahalesinin ardından Mısır yönetiminin kapattığı tünellerin girişinde artık sadece Kur'an-ı Kerim okuyarak bekliyor.

İnşaat malzemesi geçişlerinin sağlandığı bir tünelin sorumlusu Gazzeli Ebu Avd, "Mısır yönetiminin tüm sınır boyunca aldığı yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle 20 günden bu yana burada bütün işler durdu. Şu an yaptığımız tek şey, tünellerin girişini korumak" dedi.

Tünelde 20-25 dolar ücretle çalışan 20 kişinin, 3 haftadan bu yana işsiz olduğunu belirten Ebu Avd, Mısır'da krizden önce inşaat malzemelerinin geçirildiği 60 tünel bulunduğunu ve bu tünellerden günde 300 ila 400 kamyon malzemenin Gazze tarafına geçirildiğini anlattı.

Yakıt geçişinin kontrolünde görevli Ebu Eymen de Mısır tarafına uzatılan 3 boru hattından yakıt gönderilmesi için bir işaret bekliyor. 

"Mısır ordusu, yakıt için kullanılan 20'den fazla tüneli yıktı, binlerce litre benzin ve mazota Filistin tarafına pompalanmadan el koydu" diyen Ebu Eymen, bu nedenle yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Ordu yönetime el koymadan önce Mısır'dan günlük 500 bin litre yakıt aldıklarını ifade eden Ebu Eymen, Gazze tarafına geçirilen yakıtın yarısının elektrik santralinde kullanıldığının ve geri kalan miktarın da akaryakıt istasyonlarına gönderildiğini hatırlattı.

Gazze, İsrail'in uyguladığı ambargo nedeniyle akaryakıt ihtiyacının yarısını, Mısır'dan karşılıyordu. AA

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

gaza-gazze-tuneller09.jpg

GAZZE TÜNELLERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum