1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de İki Bebek Donarak Öldü
Gazze'de İki Bebek Donarak Öldü

Gazze'de İki Bebek Donarak Öldü

Ortadoğu'yu etkisi altına alan soğuk hava Gazze Şeridi'nde de iki bebeğin soğuktan ölmesine sebep oldu. İsrail'in on binlerce evi bombalaması sonucu sokakta kalan siviller yaşam savaşı veriyor.

10 Ocak 2015 Cumartesi 16:22A+A-

Biri iki, diğeri ise daha bir aylık olan iki bebek Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesinde soğuk hava dolayısıyla hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, iki aylık bebeğin kız olduğunu "soğuktan dolayı oluşan akciğer tıkanıklığı" sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Erkek olan bebek de soğuk dolayısıyla hayatını kaybederken ölümünün detayları ise açıklanmadı.

Gazze'deki sivil savunma ekipleri sahil bölgesinde zaten İsrail saldırıları sebebiyle zarar görmüş olan evlerin, şimdi ise sel sularıyla dolduğunu söyledi.

Refah'ta 50 ev su altında

Bölgede salı gününden beri etkili olan kar fırtınasından etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Refah kentinde yaklaşık 50 ev su altında kaldı.

Mahsur kalan vatandaşları küçük teknelerle kurtarmaya çalışan sivil savunma ekipleri, sağanak havada pompaların bozuk olması nedeniyle suyun tahliye edilememesinden dolayı zorluk yaşadı. 

Sel nedeniyle Refah'ta sel sularının etkili olduğu bölgelerde yaşayan siviller tahliye edilerek okullara yerleştirildi.

Gazze Belediyesi, İsrail saldırılarında altyapının hasar görmesi nedeniyle bölgeyi etkisi altına alan yağışlara karşı insani krizin yaşanabileceği uyarısı yapmıştı.

Acil durum ilan edildi

Çarşamba günü fırtınadan dolayı Filistin Yönetimi acil durum ilan etmişti.

İsrail'in Temmuz ayında başlayan ve 51 gün süren saldırılarında Gazze'de 100 binden fazla ev yıkııldı veya zarar gördü. Gazze'nin tek enerji tesisi de saldırılarda zarar gördü. Enerji sıkıntısı Gazze'de soğuklardan ölümlerin de bir başka sebebi.

Ortadoğu'da etkili olan kar fırtınası, şiddetli yağış ve beraberindeki soğuk hava Ürdün, Lübnan ve Suriye'de de etkili oldu. Lübnan'da da ikisi çocuk dört Suriyeli sığınmacı soığuk hava yüzünden donarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Al Jazeera ve AFP

HABERE YORUM KAT