1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Elektrik Santrali İlk Defa tam Çalıştı
Gazzede Elektrik Santrali İlk Defa tam Çalıştı

Gazze'de Elektrik Santrali İlk Defa tam Çalıştı

Filistin'de yakıt sıkıntısı sebebiyle düzgün çalışmayan elektrik santrali bugün itibariyle ilk defa tam kapasite çalışmaya başladı.

02 Ağustos 2012 Perşembe 17:54A+A-

Gazze'ye elektrik sağlayan termik santral bölgeye işgal devleti güdümünde uygulanan uluslararası ambargonun başlangıcından bu yana ilk kez tam kapasite çalışmaya başladı. Bu da Heniyye'nin son Kahire ziyareti esnasında Gazze'nin elektrik ve yakıt ihtiyacının karşılanması konusunda Mısır'la Filistin arasında işbirliğinin artırılması için Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi'yle yaptığı anlaşmanın ürünlerinin bölgede alınmasının en önemli göstergelerinden biri.

Gazze'deki Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi tarafından yapılan açıklamada Gazze'ye elektrik sağlayan tek santral olan termik santralin altı yıldan beri ilk kez tam kapasite çalışmaya başladığını açıkladı.

Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi Müdürü Mühendis Ahmed Ebu'l-Amrin konu hakkında bugün (2 Ağustos Perşembe) yaptığı açıklamada bunun Gazze halkının baskıya ve kuşatmaya kararlılıkla karşı koymada elde ettiği bir zafer olduğunu dile getirdi.

Mühendis Ebu'l-Amrin santralin tam kapasite çalıştığı zaman 100 megawat elektrik ürettiğini dile getirerek bu kadar üretimin gece saatlerinde yapılacağını, gündüz saatlerinde ise üretimin 60 megawata düşürüleceğini çünkü santralin tam kapasite çalıştığında 600 bin litre mazot tükettiğini, bu kadar miktarın da günün 24 saatinde tedarik edilmesinin kendi açılarından şimdilik zor ve külfetli olacağını dile getirdi.

Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi Müdürü, Gazze'nin tümünde ambargonun başlangıç tarihi olan 2006 yılındaki elektrik ihtiyacının 240 megawat olduğunu, bugün ise bu ihtiyacın 360 megawata çıktığını, bunun da nüfus artışıyla bağlantılı bir doğal artış olduğunu ifade etti. İhtiyacın kalan miktarı Mısır santrallerinden ve bazı İsrail santrallerinden tedarik ediliyor.

Mühendis Ebu'l-Amrin, Gazze ahalisinin elektrik ihtiyacının karşılanması ve bunun için ihtiyaç duyulan zorunlu finansmanın temini konusunda yardımcı olan Mısır'a ve İslâm Kalkınma Bankası'na Filistin halkı adına teşekkürlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT