1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Furkan Vakfı: Ankara’da dağıtılan bildiri ile alakamız yok
Furkan Vakfı: Ankara’da dağıtılan bildiri ile alakamız yok

Furkan Vakfı: Ankara’da dağıtılan bildiri ile alakamız yok

Furkan Vakfı, bir açıklama yaparak Ankara’da bazı bölgelerde dağıtılan bildirinin provokasyon amaçlı olduğunu ve kendileriyle herhangi bir alakasının olmadığını ifade etti.

17 Ocak 2021 Pazar 13:26A+A-

Ankara'da şeriat çağrısının yapıldığı ve Furkan Vakfı gönüllülerince dağıtıldığı iddia edilen bildirilerle ilgili açıklama yapan Furkan Vakfı bildirilerle ilgilerinin olmadığını belirtti.

Ankara’nın Mamak ilçesinin Misket Mahallesi’ndeki binaların kapılarına "Müslüman Olmak Neyi Gerektirir" başlıklı bildiriler bırakıldı ve bunların Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı gönüllüleri tarafından dağıtıldığı iddia edildi.

DHA geçtiği haberde bildiri üzerinde 'bize ulaşın' diye belirtilen F.S.'ye ait sosyal medya hesabının Furkan Vakfı ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Furkan Vakfı ise “Bildiride ismi geçen Fatih Sadri isimli şahıs ile Furkan Vakfı’nın hiçbir alakası yoktur. Böyle bir şahıs hiçbir zaman bizimle irtibata geçmemiştir" açıklamasını yaptı.

Furkan Vakfı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu gece 00.30 sularında “içeriğinde şeriat istemi bulunan bir bildirinin Ankara’da bazı evlerin kapılarına bırakıldığı, bu bildirinin Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi ile ilişkilendirildiği” iddiasını içeren haberlerin yayıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Karanlık bir takım ellerin yine kirli emeller peşinde olduğu ve bizi zan altında bırakmaya veya yeni bir operasyon daha yaptırmaya çalıştıkları ortadadır. Bazı haber sitelerinin de konuyu araştırmadan mal bulmuş mağribi gibi bu asılsız haberin üzerine atladıkları görülmektedir. Bu da karanlık bir yerden düğmeye basıldığının açık göstergesidir.

Kapılara bırakılan söz konusu bildiride Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmalarından kesitler olduğunu öğrendik. Sözü geçen konuşma ile bildirinin konusunun hiçbir alakası yoktur. Sadece bizimle bağlantı kurulmasını sağlamak için oradan alıntılama yapıldığı açıktır. Gerek bildirinin altında adı geçen F. S (Fatih Sadri) nin ve gerekse BU TUZAK BİLDİRİNİN ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ, FURKAN VAKFI, TV FURKAN VE FURKAN GÖNÜLLÜLERİ İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR.

Kamuoyuna Duyurulur!

 

HABERE YORUM KAT