1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa’dan Türkiye’ye yaptırım tehdidi
Fransa’dan Türkiye’ye yaptırım tehdidi

Fransa’dan Türkiye’ye yaptırım tehdidi

Fransa'nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune, "Türkiye gerilimi azaltmayı mı yoksa agresif duruşunu sürdürmeyi mi seçeceğine karar vermeli. Yaptırımlar da dahil olmak üzere tüm tedbirleri uygulayabiliriz" dedi.

14 Nisan 2021 Çarşamba 16:37A+A-

Fransa'nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune, Ankara'daki koltuk krizinde Türkiye'yi suçlayarak, "Türkiye gerilimi azaltmayı mı yoksa agresif duruşunu sürdürmeyi mi seçeceğine karar vermeli. Yaptırımlar da dahil olmak üzere tüm tedbirleri uygulayabiliriz" dedi.

Fransa’nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune Türkiye’yle ilgili tepki çekecek açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel arasında yaşanan koltuk krizi üzerine konuşan Beaune, suçu Türkiye’ye atmıştı.

Ursula von der Leyen’in Michel ve Erdoğan’dan ayrı bir koltukta oturtulmasının bir çeşit tuzak olduğunu öne süren Beaune, “Türkiye kötü davrandı. Bu bize karşı yapılmış kasıtlı bir sorun” ifadelerini kullandı.

Bu kez Meclis’te açıklamalarda bulunan Beaune konuyu yaptırım tehdidine getirdi. Türkiye’nin Akdeniz’de ve Avrupa’yla ilişkilerde karar vermesi gerektiğini söyleyen Beaune, “Türkiye gerilimi azaltmayı mı yoksa agresif duruşunu sürdürmeyi mi seçeceğine karar vermeli. Her iki durumda da Avrupa yanıt vermeye hazır olacak. Tedbirlerimizi hazırladık. Yaptırımlar da dahil olmak üzere gerekirse bunları uygulayabiliriz” dedi.

Avrupa’nın gerilimden yana olmadığını ancak çıkarlarını korumaya çalıştığını savunan Beaune, Ankara’nın göndereceği sinyalleri yakından izlediklerini ifade etti. Türkiye’nin Yunan karasularından gemilerini çekmesinin pozitif bir adım olduğunu vurgulayan Beaune, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ise yanlış yönde bir adım olduğunu aktardı.

 

Kaynak: Rûdaw

HABERE YORUM KAT

2 Yorum