1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa’dan Küstahlığa Prim; Tepkiye Yasak!
Fransa’dan Küstahlığa Prim; Tepkiye Yasak!

Fransa’dan Küstahlığa Prim; Tepkiye Yasak!

Fransa, Peygamberimize (s) hakaret içeren çirkin filmi protesto için Paris camisi önünde yapılacak gösteriyi yasakladı.

21 Eylül 2012 Cuma 04:13A+A-

Mizah dergisi “Charlie Hebdo”nun Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) karikatürünü basmasına sessiz kalan Fransa, Peygamberimize (s.a.v) hakaret içeren “Müslümanların Masumiyeti” filmini protesto etmek için Paris camisi önünde yarın planlanan gösteriyi ise yasakladı

Batı’nın küstahlığı sürüyor. İsrail asıllı yönetmen ve Mısır’lı Kıpti yapımcının çektiği İslam ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret içeren filme tepkiler bütün dünyada sürerken, şimdi de Fransız Mizah dergisi “Charlie Hebdo”nun Peygamberimizin karikatürünü basması büyük tepki topladı. Daha önce Danimarka gazetesinde yayınlanan ve büyük tartışmalar-tepkilere yol açan Peygamberimiz Hz Muhammed karikatürünü 2006 yılında basmış ve ülkedeki Müslümanların sert tepkisine yol açmıştı.

Paris Emniyet Genel Müdürlüğü ise, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret içeren filmi protesto etmek için Paris camisi önünde yarın yapılması planlanan gösteriyi yasakladı. Fransız televizyonu, kamu güvenliği gerekçe gösterilerek, gösteri için yapılan izin talebinin reddedildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Manuel Valls, geçen hafta ABD Büyükelçiliği önündeki gösterinin arbedeyle sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu tür gösterileri yasaklayabilecekleri mesajını vermişti.

Peygamberimizin karikatürünü bastığı için sert tepkilere hedef olan küstah ‘’Charlie Hebdo’’ dergisi ise, tükenen sayısı bugün tekrar basmak için hazırlanıyor. Fransa’daki Müslüman dernekleri, dergiyi dava etmiş, ancak bu başvuruları sonuçsuz kalmıştı. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT