1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Fransa'da Yıkılan Kamptaki 129 Mülteci Çocuk Kayıp"
"Fransa'da Yıkılan Kamptaki 129 Mülteci Çocuk Kayıp"

"Fransa'da Yıkılan Kamptaki 129 Mülteci Çocuk Kayıp"

Fransa’da mültecilerin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle tepki çeken Calais kampının bir bölümünün yıkılmasının ardından, en az 129 çocuğun kaybolduğu belirtildi.

04 Nisan 2016 Pazartesi 13:39A+A-

İngiltere merkezli Help Refugees UK örgütü, Calais kampının güney bölümünün geçen ay başında yıkılması sonrasında, aileleri olmayan en az 129 çocuğun akıbetinin bilinmediğini açıkladı.

Fransa Hükûmetine Suçlama

Fransa hükûmetini aileleri olmayan bu çocukları güvenli bir yere götürmemekle suçlayan örgüt, Facebook hesabında “Yanlarında kimsesi olmayan 129 çocuğun yerinin belirsiz olduğunu öğrenmekten dolayı şoke olduk ve çok endişeliyiz. Fransalı yetkililer bu çocuklara alternatif bir barınma yeri sunmadı, hatta güvende olup olmadıklarını bile takip etmedi. Bu çocuklar için bir kayıt sistemi yok.” ifadesini kullandı.

7 Çocuk Tecavüze Uğradı

Hükûmetin bu duyarsızlığının kabul edilemez olduğunu belirten örgüt, Calais kampının diğer bölümlerinde yaşamaya devam eden 294 kimsesiz çocuğun da gelecekte aynı şeyleri yaşamaması için önlemlerin artırılmasını istedi.

Avrupa’nın ortasında mültecilerin korkunç şartlarda yaşamaya zorlandığı Calais kampında, son 6 ayda en az 7 erkek çocuğunun tecavüze uğradığı bildirilmişti.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum