1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Fransa'da Gazze paylaşımı yapan Burgat hakkında hapis istemi
Fransa'da Gazze paylaşımı yapan Burgat hakkında hapis istemi

Fransa'da Gazze paylaşımı yapan Burgat hakkında hapis istemi

Fransa'da savcılık, siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle yargılanan siyaset bilimci François Burgat hakkında 8 ay ertelenmiş hapis cezası talep etti.

25 Nisan 2025 Cuma 11:27A+A-

Arap dünyası ve İslam karşıtlığı üzerine çalışmalarıyla tanınan Burgat'ın, Gazze ile ilgili paylaşımları nedeniyle "terör propagandası" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, Aix-en-Provence Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, savcılık, Burgat hakkında 8 ay ertelenmiş hapis ve 4 bin avro para cezası talep etti.

Savcılık, Burgat'ın 6 ay boyunca X hesabından paylaşım yapmasının yasaklanmasını da istedi.

Duruşmada söz verilen Burgat, 7 Ekim 2023'te yaşananlar için Hamas'ı asla tebrik etmediğini, bölgedeki durum göz önünde bulundurulduğunda o tarihteki olaylarla ilgili Hamas'ın anlatımlarına daha fazla güvendiğini dile getirdi.

Mahkeme, Burgat'ın yargılandığı davada kararını 28 Mayıs'ta açıklayacak.

Burgat, İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla ilgili 2 Ocak 2024'te sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle Avrupa Yahudi Örgütü adlı kuruluşun şikayeti üzerine 9 Temmuz 2024'te Aix-en-Provence'ta "terör propagandası" suçlamasıyla gözaltına alınmış ve aynı gün serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT