1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa'da Faşist Le Pen Cumhurbaşkanı Adayı
Fransa'da Faşist Le Pen Cumhurbaşkanı Adayı

Fransa'da Faşist Le Pen Cumhurbaşkanı Adayı

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin lideri Marine Le Pen, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olacağını açıkladı.

18 Eylül 2016 Pazar 01:13A+A-

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin Fransa'nın güney kentlerinden Frejus'ta yapılan yıllık yaz kongresinde konuşan Le Pen, kendisinin cumhurbaşkanlığı seçimi için "halkın adayı" olduğunu belirtti.

Le Pen, "Seçim kampanyasına başlamak için sabırsızlık duyuyorum. Ülkemizin varlığı için önemli olan konuları tartışmak istiyorum." dedi.

Le Pen, seçimi kazanması halinde, Fransa'nın AB'den çıkması için referandum yapacak

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkması kararını ve ABD seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ı destekleyen aşırı sağcı Le Pen, cumhurbaşkanlığını kazanması halinde, ülkesinin AB'den çıkması konusunda referandum yapacağını da bildirdi.

Avrupa'daki sığınmacı krizi ve Fransa'daki terör saldırıları nedeniyle kamuoyu yoklamalarında cumhurbaşkanlığı seçimi için popülaritesi yükselen Le Pen'in iki turlu seçimin ilk turunu atlayan iki adaydan biri olması bekleniyor.

Fransa’da 2017 seçimler yılı olacak ve 66 milyon nüfuslu ülkede 43 milyon seçmen sandık başına giderek, önce cumhurbaşkanını, ardından da milletvekillerini seçecek. Seçmenler, 23 Nisan ve 7 Mayıs tarihlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri, 11 ve 18 Haziran’da ise milletvekili genel seçimleri için oyunu kullanacak.

Ülkede cumhurbaşkanı iki turlu seçimle belirleniyor. Cumhurbaşkanlığı için ilk turda mutlak çoğunluğun sağlanması durumunda ikinci tura gerek kalmayacak, fakat mevcut siyasi durum göz önüne alındığında, bu pek de mümkün görünmüyor.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT