1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Fransa'da Daha Çok Saldırıya Şahitlik Edeceğiz"
"Fransa'da Daha Çok Saldırıya Şahitlik Edeceğiz"

"Fransa'da Daha Çok Saldırıya Şahitlik Edeceğiz"

Fransa Başbakanı Valls, "Fransa'da daha çok saldırıya şahitlik edeceğiz. Pek çok masum insan daha hayatını kaybedecek." dedi.

15 Haziran 2016 Çarşamba 16:47A+A-

Fransa Başbakanı Manuel Valls, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, Fransa'da şiddet saldırılarını engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İstihbarat servislerinin  ile polisin, 2013 yılından beri 15 saldırıyı engellediğini ifade eden Valls, şüpheli olabileceği düşünülen kişileri sürekli takip ettiklerini kaydetti.

İstihbarat servislerinin ve polislerin ihtiyaç duyduğu her türlü imkanı sağlamak zorunda olduklarını dile getiren Valls, "Fransa'da daha çok saldırıya şahitlik edeceğiz. Pek çok masum insan daha hayatını kaybedecek." dedi.

Fransa'da 13 Kasım 2015'te 130 kişinin ölümüne neden olan ve IŞİD'in üstlendiği saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü hal çerçevesinde güvenlik güçlerine geniş yetkiler tanınırken, güvenlik güçleri kendilerine de yönelen saldırılar nedeniyle yetkililerinin arttırılmasını talep ediyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir polis memuru ve eşinin önceki gün saldırı sonucu ölmelerinin ardından polislere sürekli silah taşıma hakkı verilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT