1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa'da 3 Milyon Çocuk Yoksulluk Sınırında Yaşıyor
Fransa'da 3 Milyon Çocuk Yoksulluk Sınırında Yaşıyor

Fransa'da 3 Milyon Çocuk Yoksulluk Sınırında Yaşıyor

UNICEF, Fransa'da 3 milyondan fazla çocuğun yoksulluk sınırında yaşadığını duyurdu.

09 Haziran 2015 Salı 13:02A+A-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Fransa'da yoksulluk sınırında 3 milyondan fazla çocuğun yaşadığını duyurdu.

UNICEF raporuna göre, bu ülkede her beş çocuktan birisi yoksulluk sınırı eşiğinde hayatını sürdürüyor. Yaklaşık 30 bin çocuğun evsiz olduğu belirtilen raporda, gecekonduda yaşayan çocuk sayısının ise 9 bin civarında olduğu bildirildi.

Fransa'da imkansızlıklar yüzünden her yıl 140 bin çocuğun okulu bırakmak zorunda kaldığına işaret edilen raporda, 2008 ve 2012 yılları arasında aileleri ile birlikte fakirlik seviyesi altında yaşayan çocuk sayısının 440 bin artış gösterdiği kaydedildi.

UNICEF'in Fransa Şubesi Başkanı Michele Barzach, "son yayımlanan raporun alarm verici boyutta olduğunu" belirterek, "yetkililerin bu soruna çare bulmak için seferber olmasını" istedi.

Barzach, bütün çabalara rağmen fakirlik sınırının altında kalan çocukların, yoksulluğun dışında sosyal dışlanmışlık ve ayırımcılık tehdidiyle de karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için hükümete somut öneriler getirilen raporda, özellikle ebeveyni olmayan göçmen çocuklar ile gecekondularda yaşayan göçmen çocukların sorunlarına çare bulunmaması kınandı.

(AA)

HABERE YORUM KAT