1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa İslam'a saygı duyuyormuş!
Fransa İslam'a saygı duyuyormuş!

Fransa İslam'a saygı duyuyormuş!

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Hz. peygambere yönelik hareket içerikli karikatürlerin uyandırdığı infiale rağmen, "ülkesinin İslam dinine saygı duyduğu" açıklamasında bulundu.

09 Kasım 2020 Pazartesi 08:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hazreti Muhammed'e ahlaksızca saldırıp, hakkında iğrenç karikatürler yayınlayan Fransa'nın Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İslam dünyasına saygı duydukları açıklamasında bulundu.

İslam ve Arap dünyasında Fransa karşıtı başlatılan boykot kampanyasının ardından Mısır'a gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, mevkidaşı Samih Şukri ile Kahire'de bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Le Drian ülkesinde İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e hakaret edilmesine rağmen, "Paris, İslam dinine saygı duyuyor ve Müslümanları Fransa'nın bir parçası olarak görüyor. Bizim savaştığımız radikallik ve terördür." dedi.

Hazreti Muhammed'e yapılan ahlaksızlığın İslam dünyasında bir karşılığı olmayacağını bekliyor olması tepkiyle karşılandı.

Le Drian, asıl derdi olan boykot muamelesi hakkında, Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürler nedeniyle Fransa'ya karşı başlatılan boykot kampanyasını kınadıklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT