1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa İlkokullarda Arapça Eğitimine Hazırlanıyor
Fransa İlkokullarda Arapça Eğitimine Hazırlanıyor

Fransa İlkokullarda Arapça Eğitimine Hazırlanıyor

Fransa Eğitim Bakanı öğretmen maaşlarının artırılması için sunduğu çözüm önerisinde ilkokullarda yabancı dil eğitimi seçeneğini artırarak Arapça eğitim verilmesini de önerdi.

04 Haziran 2016 Cumartesi 13:25A+A-

Fransa hükümeti ilkokullarda Arapça öğretimine başlamaya hazırlanıyor.

Fransa'da öğretmenlerin maaşlarını arttırmak için çare arayan Eğitim Bakanı yabancı dil seçenklerini çoğaltma kapsamında Arapça dersi veren öğretmenlerin maaşlarının artırılmasını teklif etti.

Teklif ülkedeki Hristiyan ve cumhuriyetçiler tarafından tepkiye karşılandı.

Ülkedeki öğretmenlerin gelir durumunun OECD ülkelerinden bile geride olduğunu söyleyen bakan amacının öğretmenlerin maaşlarını düzeltmek olduğunu söyledi.

Fransa Eğitim Bakanı Najat Vallaud- Belkacem ilkokul çocuklarına Arapça eğitimi için verdiği tekliften dolayı kendini atış hattında buldu.

Balkacem Fransa'daki öğrenciler için eğitim programındaki dil seçenekleri arasında Arapça'nın da olmasını önerdi.

Fransa'nın sağcı Hristiyan Demokrat Partisinden Jean-Frederic Poisson eğitim bakanını istifaya çağırdı. Cumhuriyetçi partiden Annie Genevard ise Arapça öğretimi için "bu İslami telkin eden bir Truva atı" yorumu yaptı. Yaklaşık 500 aktivist Paris'te "İslamileşme" hareketi olarak gördükleri kararı protesto etmek için sokaklara çıktı.

Eğitim Bakanı ise Arapça'nın Arap yarımadasının resmi dili olduğunu vurgulayarak bu dili konuşan 26 Afrika ülkesi olduğunu söyledi.

En büyük Müslüman topluluğa ev sahipliği yapan Fransa'da yayınlanan Brookings Enstitüsü raporlarında, "Fransa'da Müslüman olmak" konulu çalışmada ülkede 5 milyon Müslüman olduğu açıklandı.

Afrikanın kuzeyindeki Arapça konuşan Fas, Cezayir ve Tunus gibi ükelerden gelen Müslümanların yıllardır Fransa'da yaşadığı belirtildi. Ülkede yaşayan Müslüman nüfusun yarısı 24 yaş altında.

 

HABERE YORUM KAT