1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Filistinlilerin "soyunu kurutmak" için gerçekleştirilen katliamlar...
Filistinlilerin "soyunu kurutmak" için gerçekleştirilen katliamlar...

Filistinlilerin "soyunu kurutmak" için gerçekleştirilen katliamlar...

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Güney Afrikalı yetkililer işgal rejimine yönelttikleri sorularla insanlığın sesi oluyorlar.

12 Ocak 2024 Cuma 14:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist çetenin üç ayı aşkın bir süredir devam eden saldırılarla Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Dünya halklarının başlattığı vicdan intifadası ve boykot hareketleriyle yalnızlaşan Siyonist rejim en sonunda ise Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde "fail" sıfatıyla yargılanmaya başladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin insanlık adına üstlendiği sorumluluk büyük bir kazanıma işaret ediyor. Eğer ki Siyonist rejim mahkum edilirse uluslararası kısıtlamalarla karşı karşıya kalacak. En önemlisi ise Güney Afrika'nın attığı adım sayesinde Siyonist vahşet farklı boyutlarıyla tekrardan dünyanın gündemine girmiş olacak.

Güney Afrikalı siyasetçiler ve hukukçular ise Lahey'de devam eden yargılamalardaki itirazlarıyla insanlığın sesi olmaya devam ediyorlar. Uluslararası Adalet Divanı'nda Tel Aviv rejimine karşı Güney Afrika adına suçlamaları yapan avukatlardan Tembeka Ngcukaitobi  "İsrail'in siyasi liderleri, komutanları sistematik ve açık ifadelerle soykırım niyetlerini beyan ettiler. Gazze’de bulunan İsrail askerleri, Gazze'nin fiziksel altyapısını yok etmeye çalışırken bu beyanları tekrar ettiler." diyerek Siyonistlerin niyetlerini açıkça yüzlerine haykırdı.

Ngcukaitobi devamında ise Netanyahu’nun Tevrat’tan Amalek referansıyla yaptığı "soylarını kurutun" çağrısını ve Siyonist askerlerin ‘Amalek’in soyunu kurutun” şarkısıyla dans ettikleri görüntüleri mahkeme salonunda izletti. Bu görüntüler "soykırım niyetinin" delili olarak tarihe geçti. 

Yargılamanın bugünkü safhasında Siyonistler iddialara cevap verecekler. Hangi argümanlarla bunu yapacakları merak konusuyken Siyonist çete şimdiden insanlığın gözü önünce "soykırımcı" yaftasını yedi bile!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum