1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinlilerden kurtulmak için bir düğmeye ihtiyaç duyuyorlarmış!
Filistinlilerden kurtulmak için bir düğmeye ihtiyaç duyuyorlarmış!

Filistinlilerden kurtulmak için bir düğmeye ihtiyaç duyuyorlarmış!

İşgalcinin parlamentosu Knesset'de koltuk sahibi Matan Kahana, Filistinlilerden kurtulmak için bir düğmeleri olması gerektiğini düşünüyormuş!

15 Haziran 2022 Çarşamba 10:01A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail koalisyonunun üst düzey bir üyesinin, ‘İsrail'deki tüm Filistin vatandaşlarını İsviçre'ye göndermek için basabileceği bir düğme olmasını dilediğini’ söyleyen bir ses kaydı yayınlandı. Filistinlilere karşı soykırım suçları işleyen İsrail’in fikir dünyasını açıkça dışa vuran bu sözlere ‘Avrupalı müttefiklerinden’ yanıt gelmemesi, İsrail’le aynı fikri paylaşanların çokluğu ve kimliğini göstermiyor mu?

İşgalci İsrail’in Başbakanı Naftali Bennett'in kurduğu koalisyonun sağcı Yamina Partisinden bir üye de olan İsrail Diyanet İşleri Bakan Yardımcısı Matan Kahana, liseli çocuklara yaptığı bir konuşmada tepki çeken yorumlarda bulundu.

Matan Kahana’nın liseli gençlere yaptığı konuşmanın videosu İsrail’de kamusal yayın yapan ‘Kan’ adlı televizyon tarafından dün yayınlandı. Videoda Matan Kahana, "Basabileceğim bir düğme olsaydı, tüm Arapları alıp İsviçre'ye giden bir trene bindirirdim. Böyle bir düğme yok. Görünüşe göre burada [birlikte] bu topraklarda bir şekilde var olmaya yazgılıydık." diyor.

Daha sonra Twitter üzerinden sözlerini netleştirmeye çalışan Kahana, "Dün öğrencilerle konuşurken hem Yahudi hem de Arap nüfusun hiçbir yere gitmediğinden bahsettim. Bu nedenle, bir arada yaşamak için çalışmalıyız. Koalisyonumuz bu hedefe doğru atılmış cesur bir adımdır. Bu daha geniş tartışmada, ifadelerimden birkaçı zayıf bir şekilde dile getirildi." diyerek sözlerini tevile girişti ancak tepkiler dinmedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum