1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Filistinliler Açık Hava Hapishanesinde Yaşıyor"
"Filistinliler Açık Hava Hapishanesinde Yaşıyor"

"Filistinliler Açık Hava Hapishanesinde Yaşıyor"

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Filistinlilerin, gıda güvencesizliği nedeniyle sağlıksız bir yaşama mahkum edildiğini ve tarımla uğraşmalarının engellendiğini açıkladı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 14:21A+A-

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Filistinlilerin, gıda güvencesizliği nedeniyle sağlıksız bir yaşama mahkum edildiğini, tarımla uğraşmalarının engellendiği ve çocuklarda obezite sorunu oluştuğunu açıkladı.

UNWRA Batı Şeria Sağlık Programı Başkanı Umaiyeh Khammash, Cenevre'de açıklamada, Filistin'de insanların genelde ekmek, patates ve şeker gibi besinler tükettiği için obezite sorunu yaşadığını, meyve, sebze ve et tüketiminin ise düşük olduğunu ifade etti.

Filistin'de meyve ile sebze üretiminin çok düşük olduğu, İsrail'in baskısı altında olan Filistinlilerin açık hava hapishanesinde yaşadığını, tarımsal üretim yapamadıklarını ve daha ucuz ve erişimi kolay olduğu için insanların ekmek ve patates gibi besinler tükettiğinin altını çizen Khammash, "Filistin'de gıda güvencesizliği nedeniyle çocuklarda obezite sorunu var" dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT