1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Tutuklular Açlık Grevine Başladı
Filistinli Tutuklular Açlık Grevine Başladı

Filistinli Tutuklular Açlık Grevine Başladı

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular, hücre hapsi uygulamasının sonlandırılması ve hasta mahkumlar konusunun gözden geçirilmesi için açlık grevi başlattı.

10 Aralık 2014 Çarşamba 13:35A+A-

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada,  "İsrail hapishanelerinde bulunan yaklaşık 70 Filistinli mahkum, başta Nehar Saadi olmak üzere mahkumların hücre cezalarının bitirilmesi ve hasta mahkum dosyalarının gözden geçirilmesi talebiyle açlık grevine başladı" denildi.

Rimon, Nefha, İşel, En-Nakab (Negev) ve Ofer hapishanelerinde greve gidildiği kaydedilen açıklamada, "Mahkumlar hapishane yönetimine 20 Kasım'dan bu yana açlık grevinde olan Sadi'nin taleplerine cevap vermesi için salı gününe kadar mühlet vermişti. Ancak olumsuz cevap verilmesi üzerine açlık grevi kararı aldılar" ifadelerine yer verildi.

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadura Faris, "Bu adım, hapishane yönetiminin inatçılığı ve sözlerini yerine getirmemesi nedeniyle atıldı.  Sözlerin yerine getirilmediği, Saadi isimli mahkumun durumunda da açıkça görülüyor. Yönetim hücre cezasının geçen ayın sonunda kaldırılacağı yönünde söz verdi ancak cezasını yeniledi" ifadelerini kullandı.

Mahkumun "diğer tutuklularla iletişim kurması halinde hapishane yönetimine bağlı polisler ve kamuoyu için  tehdit oluşturacağı" gerekçesiyle hücrede tutulduğunu kaydeden Faris, grev kararını cezaevi yönetiminin mahkumların haklarına yönelik ihlalleri karşısında verilen "tabii bir tepki" olarak değerlendirdi.

Filistinli mahkum Nehar es-Saadi, 4 müebbet ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Geçen sene Mayıs ayından bu yana hücre hapsinde bulunan Saadi'nin, 2 yıldır ailesiyle görüşmesine izin verilmiyor.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT