1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Tutuklu Yakınlarına Aşağılayıcı Muamele
Filistinli Tutuklu Yakınlarına Aşağılayıcı Muamele

Filistinli Tutuklu Yakınlarına Aşağılayıcı Muamele

Tutuklu Filistinlilerin aileleri, Siyonist yetkililerin “aşağılayıcı” muameleleri yüzünden ziyaretlerini yarıda bıraktı.

25 Temmuz 2013 Perşembe 13:27A+A-

İsrail’in güneyinde çölün ortasında yer alan Nefhe Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Filistinlilerin aileleri, hapishane yetkililerinin kendilerine uyguladıkları “aşağılayıcı” muamelesi yüzünden, tutuklu yakınlarına yaptıkları ziyaretlerini yarıda bırakmak zorunda kaldılar.

AA muhabirine konuşan En-Nasıre kentinden tutuklu yakını, ramazan ayında kavurucu güneşin altında uzun süre bekletilmelerin yanı sıra, gardiyanlarının kendilerine kötü davranmaları ve çıplak üst aramaya maruz kalmaları üzerine, hapishanedeki yakınları ile görüşmekten vazgeçtiklerini belirtti.

Kudüs’ten gelen tutuklu yakınları ise olayı protesto etmek amacıyla, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün Kudüs'teki merkez binasının önünde eylem yaptı.

2 kez müebbet ile 10 seneye mahkûm olan Sacid Ebu Gallus’un annesi Um Malik Ebu Gallus, duruma olan tepkisini, “Bugün bize yapılanlar ilk kez olmuyor, her gittiğimizde aynı muameleyle karşılaşarak bizi aşağılıyorlar” sözleriyle dile getirdi.

Aralarında yaşlı ve hastalar olmasına rağmen, otobüsten indikten sonra güneşin altında bekletildiklerini ifade eden Ebu Gallus, “Gardiyanlar bizi içeriye aldıktan sonra erkekleri tamamen soyunmaya zorladı” diye konuştu.

AA'da yer alan habere göre 3 sene hapse mahkûm edilen Muhammed ile Muhenned el-Kavasimi kardeşlerin 13 yaşındaki kız kardeşi Hibe el-Kavasimi, ağabeylerini ziyaretin zor geçtiğini belirterek, “Üst aramaları çok aşağılayıcıydı. Sonunda da 6 haftadan beri görmediğim ağabeylerimle buluşamadım, o yüzden İsrail'in tutumunu protesto için Kızılhaç’ın önüne geldik” diye yakındı.

Öte yandan, "Kudüs Esir Aileleri Komitesi" Başkanı Emced Ebu Asab, Nefhe Hapishanesi yönetiminin, tutuklu yakınlarının ziyaretine gelen Filistinlilerin elbiselerine kadar çıkartarak arama yapmasından Uluslararası Kızılhaç’ı sorumlu tuttu.

HABERE YORUM KAT