1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 56. Gününde
Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 56. Gününde

Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 56. Gününde

İşgalci İsrail'in eylemi sonlandırma çağrısına karşı Filistinli tutsaklar hakları iade edilene kadar eyleme devam kararı aldılar.

18 Haziran 2014 Çarşamba 17:16A+A-

İşgal zindanlarında uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı bir şekilde uygulanan idari hapis cezalarını protesto amacıyla Filistinli esirlerin başlattığı açlık grevi eylemi bugün 56'ıncı gününe girerken, açlık grevindeki esirlerin sağlık durumlarının daha da kötüleştiği bildirildi.

"Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi, işgal rejimi cezaevleri idaresinden yüksek rütbeli bir subayın açlık grevindeki esirlerle görüştüğünü ve esirlerin eylemi bırakma niyetinde olmadıklarını söylediklerini ifade etti.

Ahrar Merkezi, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal subayının açlık grevi eyleminden herhangi bir sonuç alamayacaklarını iddia ederek esirlerden eylemi bırakmalarını istediğini ve "İsrail"in savaş hali yaşadığını söyleyerek yüzlerce esirin daha idari hapis cezasına mahkum edileceğini bildirdiğini açıkladı.

İsrailli subayın açlık grevindeki esirlere medyanın ilgisinin şu an El-Halil eylemine yöneldiğini ve esirlerin açlık grevinin şu aşamada kamuoyunun gündeminde olmadığını söylediği ifade edildi.

Bu arada, uzun süredir açlık grevi direnişini yürüten esirlerden bazıları sağlık durumlarının kötüye gitmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldı.

 

HABERE YORUM KAT