1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirlerin Açlık Direnişi Engel Tanımıyor
Filistinli Esirlerin Açlık  Direnişi Engel Tanımıyor

Filistinli Esirlerin Açlık Direnişi Engel Tanımıyor

Siyonist işgal yönetimi esirleri farklı cezaevlerine naklediyor. Ancak Filistinli esirler başlattıkları açlık grevi eyleminde kararlı.

26 Nisan 2012 Perşembe 16:49A+A-

Siyonist işgal zindanlarında yatan ve esirlere yönelik ihlallerin son bulması için açlık grevi eylemine başlayan Filistinli esirler, Siyonist cezaevleri idaresinin her türlü baskı ve oyununa rağmen açlık grevine devam ediyor.

Esirlere Destek Komitesi sözcüsü Mazin Fukaha, işgal cezaevlerinin çoğunun açlık grevi eylemine katıldığını ve diğer cezaevlerinin de yakında eyleme katılacağını, böylece işgal rejimi tarihindeki en geniş katılımlı açlık grevi eyleminin gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

Fukaha, dün (25 Nisan Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, cezaevlerinde açlık grevi hali yaşandığını, eylemden önce tek kişilik hücrelerde tutulan esirlerin sayısının 19 olduğunu ve eylem başladıktan sonra ise cezaevleri idaresinin bilgi vermemesi nedeniyle sayının bilinmediğini fakat hücrelerde tutulanların çoğunun esir hareketi liderleri olduğunu belirtti.

Siyonist cezaevleri idaresinin açlık grevi eylemini başarısızlığa uğratmak amacıyla esirleri bir cezaevinden başka bir cezaevine naklettiğini ve eşyalarına el koyduğunu ifade eden Fukaha, aynı şekilde esir hareketi liderlerinin de birbirleriyle iletişimini engellemeye ve onları eylemden vazgeçmeleri için ikna etmeye çalıştığını söyledi.

***

Esir Komutan El-Berğusi: "Açlık Grevi Eyleminde Ara Çözüm Olmayacak"

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın esir komutanlarından Abdullah El-Berğusi, açlık grevine başlayan esirlerin eyleminde "ara çözüm" olmadığını söyledi.

Esir komutan Abdullah El-Berğusi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, tek kişilik hücrelerde kalan esirlerin meşru haklarının tamamını elde edene kadar açlık grevini sürdüreceklerini bildirdi.

"Bizler Kassam'ın ve Ebu Ali Mustafa'nın aslanları olarak hiçbir şekilde ara çözümü kabul etmeyeceğiz" diyen El-Berğusi, Siyonistlerin kendisine ve tek kişilik hücrelerde kalan kardeşlerine karşı zafer kazandığını görmektense ölümü ve şehadeti tercih ettiğini ifade etti.

Sağlık durumu ve morali hakkındaki soru üzerine sağlığının iyi olduğunu söyleyen El-Berğusi, 13. gününe giren açlık grevi boyunca ilk günden bu yana hiç açlık ve zayıflık hissetmediklerini belirtti.

Direniş örgütlerine de seslenen El-Berğusi, "Sizden gösteri, miting ve yürüyüş istemiyoruz. Esir takasının üzerinden altı ay geçti. Dilerim bir altı yıl veya on iki yıl daha geçmez. Yeni bir esir takası yapılmasını bekliyoruz. Silahınıza sarılın ve Siyonistleri esir alarak ayaklarınızın altına getirin" dedi.

***

Nablus’ta Destek Mitingi

Filistin'de açlık grevi yapan tutuklulara destek vermek üzere Nablus kentinde geniş çaplı bir gösteri düzenlendi.

Filistinli esir aileleri, çeşitli sivil toplum örgütleri ve Filistinli milletvekillerinin katıldığı gösteride, uluslararası kuruluşlara, tutuklulara yardım yapmaları çağrısında bulunuldu.

Gösteriye katılan Filistinli aktivist Fuad Fahış "Megiddo hapishanesinde açlık grevi yapan Hamas hareketine mensup tutuklular, başka hapishanelere naklediliyor. 6 kişinin bile zor sığacağı odalarda 9'ar kişi kalıyorlar. Bugün açlık grevine yeni tutuklular katıldı. Açlık grevi nedeniyle hasta düşen tutuklular ise eylemlerini sürdürmekte kararlılar" dedi.

Gösterilerin Filistin Ulusal Kuvvetleri ve Filistinli Tutuklularla Dayanışma Komitesi işbirliğiyle düzenlendiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum