1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirler Açlık Grevinde Zafer Kazandı
Filistinli Esirler Açlık Grevinde Zafer Kazandı

Filistinli Esirler Açlık Grevinde Zafer Kazandı

Büyük bir direniş örneği sergileyen Filistinli esirler büyük bir zafer kazandı.

15 Mayıs 2012 Salı 06:21A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi’nin verdiği habere göre; Siyonist işgal rejimi zindanlarında Filistinli esirlerin başlattığı açlık grevi eylemini idare eden komite, esirlerin taleplerinin karşılanması ve özellikle de hücre cezalarının sona erdirilmesi karşılığında yirmi sekiz gün süren açlık grevini bitirme kararı aldı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve esirler dosyası sorumlusu Şeyh Salih El-Aruri, açlık grevini idare eden komitenin Siyonist cezaevi idaresiyle anlaşma imzaladığını açıkladı.

Salih El-Aruri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili verdiği demeçte, yetmiş iki saat içerisinde hücrelerdeki tüm Filistinli esirlerin normal koğuşlara çıkarılacaklarını söyledi.

İdari hapis cezası mahkumlarının da ya mahkemeye çıkarılacaklarını veya serbest bırakılacaklarını ifade eden El-Aruri, Hasan Selame, İbrahim Hamid ve Abdullah El-Bergusi de dahil hücrelerdeki tüm esirlerin hücrelerden çıkarılacağını bildirdi.

Anlaşma uyarınca Gazzeli esirlerin ailelerinin esirleri ziyaret etmesine izin verileceğini belirten El-Aruri, Şalit kanunu olarak bilinen kanunun uygulanmasının sona erdirileceğini ve cezaevlerindeki şartların 2000 yılı öncesine geri döndürüleceğini söyledi.

Hamas lideri, esirlerin açlık grevi eylemiyle büyük bir zafer kazandıklarını dile getirdi.  

HABERE YORUM KAT

5 Yorum