1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Babanın Feryadı Siyonistlere Yeter!
Filistinli Babanın Feryadı Siyonistlere Yeter!

Filistinli Babanın Feryadı Siyonistlere Yeter!

Gözü dönen işgal ordusu, Batı Şeria ve Kudüs’ten sonra rotayı Gazze Şeridi'ne çevirdi. Zeytun Mahallesi’nde vurulan ev, 5 aylık hamile bir kadın ile 2 yaşındaki kızına mezar oldu.

12 Ekim 2015 Pazartesi 14:02A+A-

Batı Şeria ve Kudüs'te infiale yol açan saldırıların tetikçisi İsrail, Gazze Şeridi'nde de katliamlarına hız verdi. Son 4 günde Gazze'de en az 11 Filistinliyi katleden işgal ordusu, önceki gün de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bazı yerler ile Zeytun Mahallesi'nde bir evi vurdu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, vurulan evde bulunan 30 yaşındaki hamile Nur Hassan ile iki yaşındaki kızı Rahaf'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda ayrıca, Hassan'ın eşi Yahya (30) ve 5 oğlu Ahmet'in de aralarında bulunduğu dört kişi yaralandı. Enkazdan çıkartılarak Şifa Hastanesi'ne nakledilen Yahya Hassan ve oğlu Ahmet tedavi altına alındı. Eşini ve kızını kaybeden genç adam, yaralı oğlu ile acısını hafifletmeye çalıştı, hastaneden çıkmasının ardından bombardımanda ölen kızı Rahaf'ı son kez uğurlarken de gözyaşlarına boğuldu.

YİNE ÇOCUKLARA BOMBA


Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 5 ayılık hamile olduğu belirtilen Nur Hassan ve kızıyla birlikte, İsrail'in cuma gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Yahudi yerleşimcilerin, ağustos ayının başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmıştı. İsrail askerleri ve polisi, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de bugüne kadar 21 kişiyi katletti. Geçtiğimiz yıl İsrail ordusunun Gazze işgalinde 578'i çocuk, 2 bin 145 kişi katledilmiş, 11 bin 100 kişi de yaralanmıştı.

8f87e93dbaba2.jpg


Gözaltında kayboluyorlar


Saldırılarını artıran İsrail, Filistinlilere yönelik gözaltılara da hız verdi. İsrail askerlerinin, birçok bölgede ve Gazze sınırında Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, 19 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. Filistin güvenlik kaynakları ise İsrail askerlerinin, Gazze sınır şeridinden El-Medrese askeri bölgesine girmeye çalışan yaklaşık 40 Filistinliye ses ve gaz bombası ile müdahale ettiğini ve 4 Filistinliyi gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü kaydetti. İsrail polisinin dün sabah Arap beldelerinde 7 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Kudüs'e asker yığınağı


Benyamin Netanyahu, düzenlenen gösterilere müdahale amacıyla Kudüs'e takviye polis ekiplerinin gönderilmesi, 3 sınır muhafız bölüğünün göreve çağrılması ve gerek duyulduğunda bu sayının daha da artırılması yönünde talimat verdi. Bakanlar kurulunun Netanyahu'nun 3 bölüğe ek olarak 13 sınır muhafız bölüğünün daha göreve çağrılması kararını onayladığı kaydedildi.
 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum