1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Ailenin Yakılmasını Kutlayanlar Tutuksuz Yargılanacak
Filistinli Ailenin Yakılmasını Kutlayanlar Tutuksuz Yargılanacak

Filistinli Ailenin Yakılmasını Kutlayanlar Tutuksuz Yargılanacak

Filistinli anne-baba ve 18 aylık Devabişe bebeğin yakılarak öldürülmesini dans ederek kutlayanlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

30 Aralık 2015 Çarşamba 17:12A+A-
Filistinli Devabişe ailesinin yakılarak öldürülmesini düğünününde dans ederek kutlayan ve dün gözaltına alınan İsrailli damat ve üç misafiri çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, Kudüs Bölge Mahkemesi'ne çıkarılan damat ve diğer üç kişinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
 
İşgal polis sözcüsü Micky Rosenfeld, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devabişe ailesinin yakılarak öldürülmesinin bir düğünde dans edilerek kutlandığı görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişinin gözaltına alındığını söylemişti.
 
Gözaltına alınanlar arasında söz konusu düğündeki damadın da yer aldığını belirten Rosenfeld, gözaltındaki 4 kişinin yarın sabah Kudüs Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacağını kaydetmişti.
 
İsrail'in Kanal 10 televizyonunda geçen hafta yayınlanan ve Devabişe ailesinin evini kundaklayan yerleşimcilerin arkadaşları olan radikal Yahudilere ait bir düğünde çekildiği belirtilen görüntülerde grubun, ellerinde salladıkları Devabişe bebeğin resmi, molotofkokteyli, bıçak ve tüfeklerle dans ettiği ve "Hadi Filistinlilerden intikam alalım" anlamına gelen İbranice ifadeler kullandığı görülüyordu.
 
İsrail basını, düğünün sahibi Yahudi çiftin, Devabişe ailesinin evinin kundaklanması olayıyla ilgili tutuklanan yerleşimcilerle bağlantılı olduğunu yazmıştı.
 
(AA)

HABERE YORUM KAT