1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin'de Siyonist Saldırılara Karşı Gece Nöbeti
Filistin'de Siyonist Saldırılara Karşı Gece Nöbeti

Filistin'de Siyonist Saldırılara Karşı Gece Nöbeti

Batı Şeria'da Siyonist yerleşimcilerin saldırılarından endişe duyan Filistinliler, geceleri nöbet tutuyor.

04 Ağustos 2015 Salı 14:43A+A-

Sık sık Siyonist yerleşimcilerin fiili ya da sözlü saldırısına uğrayan Filistinliler, son olarak geçen hafta Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin ateşe verilmesinin ardından bazı güvenlik tedbirleri aldı.

 "Gece muhafızları komitesi" adında grup kuran bölge halkı, ailelerini yerleşimcilerin saldırılarından korumak için yanlarındaki el feneri, tahta sopa ve megafon ile akşam 9'dan sabaha kadar nöbetleşe gözcülük yapıyor.

Nablus'un güneyindeki Kasre beldesinde ikamet eden Filistin Beldeleri Konseyi Başkanı Abdulazim el-Vadi, beldenin sürekli Siyonist yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığını belirterek, geceleri halkın gönüllü nöbet tuttuğunu ifade etti.

Vadi, "Yerleşimciler, 4 yılda 64 saldırı düzenledi. Camileri, arabaları, evleri kundakladılar. Ağaçları kestiler, tarım arazilerine zarar verdiler. İsrail, Filistin emniyet güçlerinin C bölgesinde görev yapmasına izin vermiyor. Dolayısıyla bölge sakinleri kendini korumak için halk komiteleri oluşturuyor. Saldırılara karşı hazırlıklı olmak halkın görevi oldu" dedi.

Yerleşimcilerin korkak olduğunu dile getiren Vadi, şunları söyledi:

"Silah taşımalarına rağmen doğrudan çatışmadan korkarlar. Saldırılarını gizlice ansızın yapıyor, sonra kaçıyorlar. Ama gece nöbet tutanların elinde yalnızca el feneri ve sopa var. Ancak bunlar, evlerini, toprağını koruduğu için onlardan çok daha güçlüler."

Gece nöbet tutanlardan Ekrem Teysir, yerleşimcilerin saldırılarına karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, "Bu el feneriyle etrafı kolaçan ediyoruz. Kendimizi korumak için de sopa taşıyoruz. Genellikle bizi fark edince kaçıyorlar" dedi.

Teysir, "Bunlar korkaklar. Evlere sinsice saldırıyor, geceleri uyuyan ailelere zarar veriyor, ağaçları yıkıyor, arabaları yakıyorlar. Ama şimdi bunların saldırılarına karşı koyabiliriz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT